Aday olacak mı ?

  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeniden Meclis Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna, “24 saat Türkiye siyasetinde çok uzun bir zamandır” cevabını verdi.

  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKM’de başlayan Adıyaman Tanıtım Günleri’ne katıldı. Burada gazetecilerin bugün Meclis’e sunulacak olan TSK İç Hizmet Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmasına dair kanun ile ilgili sorularını cevaplayan Çiçek, “Olumlu değerlendiriyorum. Bizim hukukumuzda halen ayıklanması gereken demokratik anlayışla bağdaşmayan, her fırsatta da ileri geri tartışmalara sebebiyet veren hem kanunlar var, hem kanun maddeleri var. Bu tartışmaları bir noktaya getirmek lazım.

  Bunun üzerinden Türkiye başka anlamsız tartışmalara giriyor. Hükümet tarafından böyle bir teklif gelirse zannediyorum Meclis’te bunu olumlu karşılayacaktır. Ben de şahsen olumlu buluyorum. Tartışılacak bir tarafı yok, bir an önce yasalaşması lazım” dedi. “TBMM Başkanlığı için yarın süre tamamlanıyor. Aday mısınız, değil misiniz?” şeklindeki soruyu ise Çiçek, “Bugün 27’si, daha 28’i var. 24 saat Türkiye siyasetinde çok uzun bur zamandır” cevabını verdi.