İzmir’de başkonsolosluk açacaklar

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Maslahatgüzarı elçi-müsteşar Wang Xiaoning, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir’de bir başkonsolosluk açma kararı ve gayreti içinde olmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Aydoğan,

“İzmir, buna çok yakışıyor. İzmir, gerek tarım interlandı, gerek limanı ve ticaretiyle, gerekse yetişmiş insan gücü ve üniversiteleriyle gerçekten iyi bir seçim. İzmir’de hemen her ülkenin konsolosluğu bulunuyor. Çin ile de son yıllarda ticari ve siyasi anlamda yükselen bir yakınlığımız var. 30 milyara dolara yaklaşan bir ticaret hacmimiz var. İnşallah en kısa zamanda İzmir’de Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu açılır” dedi. İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Maslahatgüzar Xiaoning ise, kenti daha çok işadamı ve turistin ziyaret etmesini dilediğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Aydoğan, Çin Maslahatgüzarı Xiaoning’a günün anısına bir kalem seti armağan ederken, Xiaoning de Aydoğan’a Çin’in geleneksel motifleriyle süslenmiş bir tablo hediye etti.