Başbakan'a 'Kürdistan nerede' diye sordu

  MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sözde ‘Kürdistan’ ve sözde ‘Kuzey Kürdistan’ olarak adlandırılan yerler neresidir? Bu yerler ülkemiz sınırları içerisinde mi yer almaktadır?” diye sordu.

  MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi sundu. Önergesinde, “Son günlerde, ülkemizin üniter yapısını tehdit eden, yıkmaya yönelik bazı olaylar sistemli bir şekilde peşi sıra yaşanmaktadır” diyen Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan’a, konuyla ilgili şu 7 soruyu yöneltti: “BDP tarafından hükümetinize iletilen 25 maddelik 'demokratikleşme reform paketi'nde hangi talepler yer almaktadır? BDP tarafından hükümetinize iletilen 25 maddelik 'demokratikleşme reform paketi' ile 'Kuzey Kürdistan birlik ve çözüm konferansı sonuç bildirgesi'nin içeriği aynı mıdır?

  Bildirgede yer alan bu maddeler sözde çözüm sürecinde de müzakere edilmekte midir? İmralı, Kandil, Birleşmiş Milletler ve Hükümetinize gönderileceği açıklanan sonuç bildirgesi kimler tarafından, hangi resmi sıfatla gönderilecektir? Sözde ‘Kürdistan’ ve sözde ‘Kuzey Kürdistan’ olarak adlandırılan yerler neresidir? Bu yerler ülkemiz sınırları içerisinde mi yer almaktadır? Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bir güvenlik zafiyeti olduğu düşünülmekte midir? Düşünülmüyor ise sözde 'çözüm süreci' yaşanmakta iken bu olaylar nasıl izah edilebilir? Son günlerde cereyan eden bu olaylar sözde çözüm sürecinin neresinde yer almaktadır? Sözde çözüm sürecinde kastedilenler bunlar mıdır?”