Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda kaza

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 150 kilometrelik Alanya- Antalya etabının son 200 metresinde onlarca bisikletin birbirine girmesi sonucu ağır yaralanan 3 sporcu hastanede tedaviye alındı.

Etabı GrenEdge takımından Aidis Kruopis 3 saat 23 dakika 54 saniye ile kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci gününde 150 kilometrelik Alanya- Antalya etabı saat 12.50'de Alanya'dan başladı.

Parkur düz olmasına rağmen 50'nci kilometreye yaklaşılırken 15'i aşkın bisikletçinin lastik patlattığı gözlendi. Finişe 65 kilometre kala öndeki 6 bisikle ana grubun arasındaki fark azalmaya başladı. Serik İlçesi geçilirken fark daha da daraldı ve Aksu İlçesi yakınlarında finişe 24 kilometre kala gruplar birleşti. 25 takımdan 193 sporcu saat 16.30 sıralarında Antalya'ya girdi. Gazi Bulvarı üzerinden Kızılırmak Caddesi'ni takip ederek 100. Yıl Bulvarı'nı geçen bisikletçiler, Konyaaltı Caddesi'ne dönerken Müze Kavşağı'nı geçtikleri sırada, finişe 200 metre kala büyük bir kaza meydana geldi.

Kalabalık grubun önündeki bir bisikletçinin lastiğinin patlaması sonucu önündeki bisiklete teker değdirmesiyle ortalık bir anda karıştı. Kazada arkasındaki yaklaşık 50 bisikletçi devrildi. Bisiklet sporunda son yıllarda görülen en büyük kazalardan biri yaşanırken, bisikletler havada uçuştu. Bir bisikletçi bariyerleri devirerek takla atıp refüje çıktı. Çevrede bulunan sağlık görevlileri kazaya karışan bisikletçilere anında müdahale etti. Geçen yılki turda da aynı noktada kaza meydana gelmişti.

SAKATLIKLAR CİDDİ

Kazada Alman Blanco Pro Cyling takımından ve Dünya'nın sayılı bisikletçileri arasında yer alan Mark Renshaw ile aynı takımdan Theo Bos ile Belçika takımı Lotto Belisol'un sporcusu Vangenechten Jonas ağır yaralandı. Alman sporcular ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, Belçikalı bisikletçi ise yine ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Mark Renshaw'ın köprücük kemiğinin kırıldığı belirlendi. Yaralı sporcuların yarışa devam etmesinin imkansız olduğu açıklandı. Kazaya karışan ve hafif sıyrıklarla atlatan 15 sporcu da olay yerinde tedavi edildi.

İKİNCİ ETAP BİRİNCİSİ

Kaza sonrasında fırsattan istifade edip gruptan kaçan 66 sırt no'lu GrennEdge takımından Aidis Kruopis etabı 3 saat 23 dakika 54 saniye ile birinci tamamladı. İkinciliği 103 sırt no'lu Bardoni Valvole takımından Marco Coledan, üçüncülüğü de Lotto Belisol takımından Andre Greıpel tekerlek farkı ile elde etti. Alanya- Antalya etabı sonunda Turkuaz mayo el değiştirdi. Lotto Belisol takımından Andre Grıepel yarınki Antalya- Elmalı etabında Turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı.

KAZA ÇOK FECİYDİ

49'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya- Antalya etabını kazanan GreenEdge takımından Aidis Krupois basın toplantısında, finişe metreler kala meydana gelen korkunç kazayı anlattı. Krupois, "Gerçekten çok feciydi. Sağ tarafta bir delik buldum ve oradan finişe doğru pedal bastım. Arkamdan kim geliyordu bilmiyordum" dedi. Kruopis, "Son üç kilometrede takım arkadaşlarım bana büyük bir biçimde yardım ettiler. Bunun planlamasını birgün önceden yapmıştık zaten. Derece yaptığım üç yarış var. İyi değilim ama formdayım. İyi bir sezon geçiriyorum. Bu kadar sprinterin arasında birinci gelmemin şans faktörü de var. Ama oradan düşmeden geçmek bile bir tecrübe gerektiriyor" diye konuştu.

5 YIL ÖNCE DE BÜYÜK KAZA

20 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen 44'üncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 169 kilometrelik Antalya- Alanya etabında, finişe yaklaşılırken arka gruptaki bir yarışçının kontrolünü kaybetmesi sonucu kaza meydana geldi. Toplu halde gelen sporcuların karıştığı kazada, 12 bisikletçi yaralandı. Yaralı sporculardan 3'ü hastanede tedavi edildi.