Karşıyaka'ya destek artacak

  Karşıyaka yönetimi Yaşar Holding’le sponsorluk konusunda masaya otururken, görüşmenin ardından Pınar’ın basketbola desteğinin yeni sezonda artarak devam edeceği açıklandı. Başkan Fatih Diniz ve yönetimi, kulübün yıllardır en büyük destekçisi olan Onursal Başkan Selçuk Yaşar’dan sonra Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nı ziyaret etti.

  Yönetime basketbolda yakalanan ivmeden memnun olduklarını belirten Yiğitbaşı, potaya daha fazla katkı yapacaklarını belirtti. Yiğitbaşı’na kulübün ve basketbol şubenin mali yapısıyla ilgili bilgi veren Başkan Diniz, Karşıyaka Arena’ya isim sponsorluğu teklifi yaptı. Yiğitbaşı, Arena’nın ismi konusunda farklı bir sponsorla anlaşılmasına sıcak bakacaklarını söyledi. Kulübe geçen sezon futbol ve gıda harcamaları için aktarılan 1.3 milyon TL dahil, toplam 6.3 milyon TL veren holding, yeni sezonda basketbola bu rakamın üzerinde katkı yapacak. Şubenin geçen sezondan sarkan 1.65 milyon TL bütçe açığı da kapatılacak. Öte yandan Kardşıyaka futbolda yeni sezonu 1 Temmuz Pazartesi günü açacak. Karşıyaka'nın mevcut kadrosunda yeni transferler Hakan Bayraktar, Mehmet, Berkan, sözleşme yenilenen Mustafa, Tayfun, gençler Ali Say, Bartu, Cihan, Yiğit, Emircan, Battal, Hakan var. Onur Türk’le de yolları ayıracak yönetim, Erdi Kasapoğlu’yla yeniden anlaşmak üzere.

  Yeni sözleşme önerilen Caner Ağca’yla anlaşma sağlanamazken, Adnan ve Erdi Öner bekleniyor. Dış transferde Torku Konyasporlu Ars, Trabzonsporlu Ahmet, Altaylı Burak, Adanaspor'lu kaleci Tolgahan, Konya Şekerspor'lu Timur’un ismi geçiyor. Yabancı bir golcü ile sağ açık ve orta sahaya takviye yapacak Karşıyaka’da teknik direktör Sait Karafırtınalar, Bucaspor’dan öğrencisi Malavili Nsaliwa’yı beklemeye aldı.