DOBAT öğrencileri Park Bornova Outlet Center'de

Lions 118-R Yönetim Çevres'nin her yıl düzenli olarak başarı ile gerçekleştirdiği DOBAT (Doğu Batı Öğrenci Değişimi) aktivitesinin 17- 28 Haziran günleri arasındaki bu yılki konukları Mardin’den gelen 12 kız öğrenci ve iki öğretmenleri Park Bornova Outlet Center'de keyifli bir gün yaşadı.

Gençlerin sosyal, kültürel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde Mardin'den gelen ekonomik olanakları sınırhlı ancak derslerinde başarılı 12 kız öğrenci Park Bornova Outlet Center'de bowling oynadı, yemek yiyerek AVM'yi gezdi. Park Bornova Outlet Cençter Yönetimi öğrencilere kitap hediye etti.

Park Bornova Outlet Center Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel Karaca, "DOBAT Projesi'ne başından bu yana katkı sağlamayı görev olarak kabul eden Park Bornova Outlet Center olarak bu yıl da Mardin'den gelen konuk öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. DOBAT Komite Başkanı Zuhal Yalçın, DOBAT Projesi ile ilgili bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Uluslararası LİONS MD 118-R'ye bağlı kulüplerinin desteğiyle sürdürülen DOBAT, doğu illerinden kız öğrencilere vizyon oluşturmak, bilgi ve görgülerini arttırmak için her yıl haziran ayında düzenleniyor. Bu yıl Mardin'den gelen başarılı, ancak ekonomik olanakları sınırlı 12 Kız öğrenci, öğretmenleri eşliğinde 12 günlük kültür ve gezi ağırlıklı bir programa katılıyor. İzmir den başlayarak, müzelerinden tiyatrolarına ve konser salonlarına kadar, tüm Ege'yi kapsayan Tarihi ve Kültürel zenginliklerini tanıtabilmek için, Lions DOBAT çalışma grubu 12 günlük dopdolu bir program hazırladı.

12 Başarılı Kız Öğrenci, üniversite öğrenimlerinde tercih belirlemelerine yol gösterici olması amacıyla, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi tanıtım programlarına katıldı. Okullarında dereceye girmiş olan bu başarılı öğrenciler, 12 gün boyunca İzmir'de ağırlanıyor, Ege Bölgesi'nin pek çok yerine de ziyaretlerde bulunuyor." Mardin'li DOBAT öğrencileri 27Haziran 2013 Perşembe günü (Yarın) Saat 16.00’da Tevfik Fikret Lisesinin Konferans Salonunda verilecek olan Kokteyl ve Rhythm Müzik grubunun eşliğindeki müzik dinletisiyle İzmir'e veda edecek.