Duba plajı sezona hazır

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Birimi ekipleri, ilçenin mavi bayraklı Duba Plajı'nda yaptığı çalışmalarla yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Duba Plajı 29 Haziran Cumartesi saat 15.00'de sezona merhaba diyecek.

Ayvalık ile Cunda adası arasında bulunan Lale adasındaki halk plajında yer alan büfe ve yanındaki küçük bahçe yıkılarak yeniden düzenlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Kış mevsiminde dalgaların getirdiği çöpler, plajın kumlarından iş makineleriyle temizlendi. Kumlar ters yüz edilerek yabancı maddelerden arındırıldı. Güvenlik ve istinat duvarları yenilenerek duş ve tuvaletler yenilenirken, engelli tuvaletleri yapıldı" dedi.

Plajın kafetaryasında da önemli düzenlemeler yapılarak masa ve sandalyelerin yenilendiğini, menünün zenginleştirildiğiin belirten Türközen, "Yaz aylarında sürekli esinti alması nedeniyle akşamları da büyük ilgi gören Duba Plajı'ndaki kafeteryada düğün organizasyonları da yapılabiliyor." diye konuştu.

Yaz sezonu öncesinde bu plajdaki çalışmanın tamamlanmasının ardından ilçenin diğer kumsallarında da aynı işlemin yapıldığını ve kısa süre içinde tamamlanacağını bildiren Türközen, "Çamlık Plajı, Kapri Plajı ve Sarı Zeybek Plajlarımızda da çalışmalar tamamlanmak üzere" dedi.