Akdeniz Oyunları'nda rekor

Mersin’de devam eden 17. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye, geride kalan 9 günde 30 altın 87 madalya kazanarak, 2005 Almeria Akdeniz Oyunları’ndaki kendi rekorunu kırdı.

30 Haziran Pazar günü sona erecek Akdeniz Oyunları’nda müsabakalar kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken, oyunlara rekor sayıda sporcuyla katılan ev sahibi Türkiye, gösterdiği başarılı performansla bugüne kadar kazandığı en yüksek madalya sayısına Mersin’de ulaştı. 2005 yılında İspanya’nın Almeria kentinde düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları’nı 73 madalyayla tamamlayan Türkiye, Mersin’deki Akdeniz Oyunları’nın ilk 9 gününde 87 madalya kazanarak madalya sayısı anlamında yeni bir rekora ulaştı.

Türkiye, bugüne kadar çeşitli branşlarda 30 altın, 29 gümüş, 28 bronz madalya aldı. Halterden güreşe, atıcılıktan yüzmeye birbirinden farklı branşlarda önemli başarılar kazanan Türkiye’nin rekor madalyası ise boksta geldi. Milli Boksör 64 kilo erkeklerdeki başarısı, Türkiye’nin XVII. Akdeniz Oyunları’nda kazandığı 74’üncü madalya olurken, aynı zamanda bu madalya Türkiye’nin Akdeniz’in Oyunları rekorunun da ilk adımı oldu. Akdeniz Oyunları’nda madalya sıralamasında 48 altın, 40 gümüş, 47 bronz madalya ile İtalya ilk sırada yer alırken, ikinci sıradaki Türkiye’nin ardından 20 altın, 19 gümüş, 29 bronz olmak üzere 69 madalya ile de Fransa üçüncü sırada bulunuyor.