Dünya Kupası biletleri artık bedava

FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 karşılaşmalarına girişi, çocuklara ücretsiz yapma kararı aldı.

Alınan karara göre, 12 yaşından küçük çocuklar yanlarında maksimum iki ebeveyn, akraba veya büyükleriyle stada gelerek maçları ücretsiz izleme şansı bulacaklar. Çocukların futbol sevgisini geliştirmek için alınan bu kararla stadyumların doluluk oranlarının da arttırılması hedefleniyor. Sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde ücretsiz girişler bugün Trabzon ve Gaziantep’te oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Çocukların ebeveyn veya akrabalarıyla maçlara girmelerinde belirlenen kurallar şöyle açıklandı:

“12 yaşından küçük çocuklar yanlarında ebeveynleri, akraba veya büyükleriyle (en fazla 2 kişi) stada ücretsiz girebilir. Bu kişilerin biletleri sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde TFF ve FIFA tarafından karşılanacaktır. Biletler stadyumdaki ilk maçtan 2 saat önce (15.00 veya 16.00) başlayacak ve ikinci maçın 30. dakikasına kadar dağıtılmaya devam edilecektir. (Stadyumda tek maç varsa o maçın 30. dakikasında başvuru noktası kapanacaktır) Biletlerin teslim alınması sırasında nüfus cüzdanının gösterilmesi zorunludur. Bilet alındıktan sonra stada giriş yapılması gerekmektedir. İlgili biletler o maç günü için belirlenecek kapasiteyle sınırlıdır. Türkiye Futbol Federasyonu güvenlik gerekçeleriyle kampanyada değişiklik yapma hakkını saklı tutar.”