TV ekranından sıkılana değişebilir kapak

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Vestel firmasına ait bir televizyon modelinin değişebilir çerçeveleri için grafik çalışmasına imza attılar. Yaşarlı öğrenciler ve Vestel Endüstriyel Tasarım Ekibinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan özel tasarım büyük ilgi çekti.

Uluslararası Endüstriyel Tasarım Örgütü ICSID tarafından ilan edilen “Dünya Endüstriyel Tasarım Günü” İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nde kutlandı. Endüstriyel tasarımla ilgili farkındalığı arttırmak ve endüstriyel tasarım aktivitelerini teşvik etmek amacıyla kutlanan tasarım günü için Vestel firması yetkilileri Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine Ovacık ve öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik çerçevesinde bölüm öğrencilerine “Endüstriyel tasarım denince akıllarına gelen ilk kelimeler nedir?” sorusu yöneltildi.

Ortaya çıkan cevaplarla da Vestel'in değiştirilebilir çerçeveli “22945 Polychrome LED TV” modeli için özel bir grafik tasarlandı. Grafiğin tasarlanmasında yine Yaşar Üniversitesi öğrencileri yer aldı.

Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve Vestel Endüstriyel Tasarım Ekibi’nin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan televizyon ekranı Yaşar Üniversitesi’nde sergilenmeye başladı.

Vestel Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Sultan Kaygın Sel, “Dünya Endüstriyel Tasarım Günü kapsamında tasarlanan bu grafik Vestel'in TV modeli için oluşturulan “değiştirilebilir çerçeve portfolyosuna” eklenecek ve müşterilerin beğenisine sunulacaktır” dedi.