Girişimcilik dehasından İEÜ öğrencilerine tavsiyeler

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin başarılı öğrencileri Başak Yavuz ve Okan Dikiş, Türkiye’den yola çıkarak sıfırdan başladığı iş yaşamında büyük başarılara imza atan duayen Şef Hüseyin Özer’in tecrübelerinden yararlanacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, dünyanın dört bir yanında kariyer hedeflerindeki basamakları adım adım aşıyor. İEÜ’lü öğrenciler, “Girişimcilik Dehası” olarak tanınan İngiltere’de sıfırdan başlayarak kurduğu Sofra ve Özer restoran zincirleri ile dünyanın geliriyle önde gelen insanları arasına giren Şef Hüseyin Özer’in deneyimlerinden yararlanacak.

İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Başak Yavuz ile Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Okan Dikiş, Erasmus öğrenci değişimi kapsamında İngiltere’de 4 ay boyunca geleceklerine yön verecek deneyimler kazanacak. Yavuz ve Dikiş, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençlerle de kültürel ve sosyal paylaşımlarda da bulunacak. Özer, İEÜ Mezunlar Derneği’nin konuğu olarak “Girişimcilik Hayali” konferansının ardından üniversitenin eğitim ve kalitesini çok beğendiğini vurguladı.

Hüseyin Özer, Mezunlar Derneği yönetiminden gençlere iş yaşamındaki ulaştığı başarıları yerinde göstermek için aracı olmalarını istedi. Konferansta, “Londra’ya ülkemin gençlerine daha güçlü bağlarla sarmalanarak dönüyorum” diye konuşan Özer, Dikiş ve Yavuz’a iş yaşamlarında atması gereken adımlara yönelik ipuçları verecek.

Üniversite ile mezunları arasında ilişkilerin sürekliliğini sağlamak, üyelerinin mesleki ve bilimsel yaşamlarına katkıda bulunmak üzere kurulan İEÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ülken de, İEÜ’de aldıkları bilimsel ve nitelikli eğitimin iş yaşamlarına adım atmada büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Ülken, “Mezunlar Derneği olarak üyelerimizin kariyer planlarında onlara destek oluyoruz. Üniversitemizin sunduğu öğrencilerin gelişimine yönelik programlar, kariyer planlarının gerçeğe dönüşmesinde en önemli etkendir. Bilimsel, nitelikli ve alanında uzman kişilerce verilen eğitimlerle öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş yaşamlarına hızla adapte oluyor. Mezunlarımıza ve öğrencilerimize yeni ufuklar açmak için yönetim kurulumla birlikte çalışmaya aralıksız devam edeceğiz” dedi. Erasmus Stajı ile Sofra & Özer Restoranlarının medya ve halkla ilişkiler çalışmalarında bulunacak olan Başak Yavuz ise, Mezunlar Derneğinin organizasyonu ile kariyerinde çok büyük bir fırsat yakaladığına işaret ederek, teşekkür etti.