Gül, Kara Kuvvetleri’ni kutladı

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Kuvvetleri’nin kuruluşunun 2222. yıldönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’na gönderdiği mesajda, “Dünyanın en eski ordularından Kara Kuvvetlerimiz, 2222. gurur ve şeref yılını kutlamanın kıvancını taşımaktadır” dedi.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Kuvvetleri’nin 2222. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu’na bir mesaj gönderdi. Abdullah Gül mesajında, Kara Kuvvetleri’nin Malazgirt’ten Niğbolu’ya, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, Sakarya’dan Büyük Taarruz’a kadar emsalsiz zaferlere imza atarak kurulan köklü devletlerle birlikte tarihe damga vurduğunu ifade ederek, “Dünyanın en eski ordularından Kara Kuvvetlerimiz, 2222. gurur ve şeref yılını kutlamanın kıvancını taşımaktadır” dedi. Kara Kuvvetleri’nin vatan savunmasında ve teröre karşı verilen üstün mücadelede olduğu kadar doğal afetlerde ve sosyal sorumluluk projelerindeki katkı ve fedakarlıklarıyla da milletin takdirini kazandığını vurgulayan Gül, mesajında şöyle dedi: "Uluslararası görevlerdeki başarısıyla da adından övgüyle sözettiren Kara Kuvvetlerimiz, uluslararası istikrara ve dünya barışına katkı sağlayarak milletimizi gururlandırmaktadır.

  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin omurgası olan Kara Kuvvetlerimiz, teknolojik gelişmeler doğrultusunda modernizasyon çalışmalarını sürdürmekte ve her geçen gün harekat kabiliyetini artırmaktadır. Kara Kuvvetlerimiz, binlerce yıllık birikimi, nitelikli personeli, donanımı, disiplini, ulaştığı yüksek seviye ve görev bilinciyle Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli gücü olmayı sürdürecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duyuyorum. Türk Kara Kuvvetleri’nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”