Sağlık Ordusuna 190 genç katıldı

Ege Ajans Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu’ndan 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 190 idealist genç daha mezun oldu.’’Sağlık Memurluğu ‘’Bölümü de son mezununu verdi.Tören sonunda gençler salonu 10.Yıl Marşı ile terketti.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Semih Ötleş, gençlere övgü dolu sözler söylerken, “Asıl övgüye layık olan velilerimizdir, çünkü çok zor koşullarda sizleri yetiştirirken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hem eğitime hem de ülkemize hizmet etmişlerdir’’dedi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ümran Sevil de, gençlerin her koşulda göreve hazır olduklarını belirterek,’’Hepinize güvenim tam size verilecek her görevi başarıyla yerine getireceğinizden hiçbir zaman kuşku duymadım.’’diye konuştu. Yüksekokul birincisi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Hayat Bulutlu ise önce ailelerine,sonra da kendilerini yetiştiren öğretim üyelerine teşekkür ederek ‘’Biz verdiğiniz emeği boşa çıkarmayacağız’’ şeklinde konuşmasıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.

 Okul Müdürü Prof. Dr. Sevil, Yüksekokulun vizyon ve misyonundan bahsederek, “toplum sağlığına ve sağlık eğitimine katkı sağlayacak kültürel yönden donanımlı, etik ilkelere sahip özgüvenli ebe, hemşire, diyetisyen ve akademik personel yetiştirmek için çaba sarfetttik ve başardığımızı umuyorum. Yolunuz açık olsun” sözleriyle yuvadan uçan öğrencilerini yüreklendirmeye çalıştı. Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Tanju Kuşdil, Osman Karaboğa, Şenay Özkorkmaz;

Ebelik Bölümünden Leman Çavuş, Gizem Örcütaş, Zekiye Merve Berkman ve Hemşirelik Bölümünden dereceye giren Hayat Bulutlu, Zeynep Aslan, Nazife Gamze Özer’e diplomasıyla birlikte çeşitli hediyeler verildi.Son mezunu Sağlık Memurluğu Bölümü’nün son mezunu Ayhan Ağgün’ün diploma ve başarı belgelerinin verilmesini takiben tüm öğrenciler meslek andını okudu. Okulunu bitiren her öğrenci adına Ege Orman Vakfı ile işbirliği çerçevesinde birer fidan dikildiği ifade edildi.