Çek heyetinden İZKA'ya ziyaret

  Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger önderliğinde İzmir'e gelen Çek Heyeti, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı 'nı (İZKA) ziyaret etti.

  İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, heyet İZKA'nın kuruluş amacı ve bölgeye sağladığı katkılar hakkında bilgilendirildi. İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halit Duran tarafından İzmir ve yatırım olanakları hakkında sunumları dinleyen heyet, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım olanakları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan destekler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Doç. Dr. Ergüder Can, İzmir’in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı, özel yatırım bölgeleri ile yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

  Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Ergüder Can, yurtdışından gelecek yatırımcılar için İzmir'in önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunumda, İzmir'in lokasyon ve yan sanayi konusunda gelişmiş bir noktada olduğunu belirten heyet başkanı Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger'e, Doç. Dr. Ergüder Can tarafından anı plaketi verildi.