Bu düzenleme ile bir dönem son bulacak

  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet tarafından hazırlanan tasarıyla askeri darbelere "yasal dayanak" olarak gösterilen 35’inci maddenin yeniden düzenlenmesiyle ilgili, “Bu düzenleme ile bir dönemin son bulması söz konusu. Geçmişte yapılan darbelerde, kanunun bu maddesi kullanıldı” dedi. Bakan Şimşek, Swissotel’de düzenlenen “Evca Sempozyumu”na katıldı.

  Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılacağını ifade ederek, “Amacımız kamunun elindeki sosyal tesisleri ekonomiye kazandırmak. Çünkü bu sosyal tesisler istenilen verimlilikle çalıştırılmıyor. Çok kısa süreli çalışmaları söz konusu. Çok ciddi yerlerde kapasiteler oluşturulmuş. Ama ekonomiye arzu edilen katkıyı sağlayamıyor. Amacımız bu tesisleri ekonomiye kazandırmak.

  Buradaki amaç bir özelleştirme, bir gelirden çok ekonomiye kazandırmak. 5 Temmuz bütün bakanlıkların, bütün üst kurulların, kitlerin bize ellerindeki envanteri bildirme tarihi. Bize geldikten sonra biz bunlar üzerinde çalışacağız. Gerekirse bunlardan hangileri ekonomiye kazandırılır, o çerçevede bir çalışma yapacağız. Turizm sektörü Türkiye’de çok önemli bir sektör. Bu sektöre yeni imkanlar, yeni alanlar oluşturmak ve kamunun bu mülklerini ekonomiye daha verimli bir şekilde kazandırıp, Türkiye ekonomisini daha da büyüterek geliştirmek” dedi.

SPK’NIN "GEZİ" RAPORU

  SPK’nın Gezi Parkı’yla ilgili başlattığı raporun ne zaman bitirileceği sorusu üzerine Bakan Şimşek, “Benim o konuda yorum yapmam doğru olmaz. SPK Başkanımız o konuda gerekli açıklamayı yapmış. Ne zaman biter, hangi kapsamda yapılacak, doğrusu benim o konuda fazla bir bilgim yok. O konunun muhatabı SKP’dır. Ne zaman bitirirler konusunu onlarla konuşmanızda fayda var” diye konuştu. Bakan Şimşek, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesinde değişiklik içeren yasa tasarısının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Türkiye son 10 yılda demokratikleşme konusunda, vesayet rejimini zayıflatma noktasında milli iradenin ön plana çıkma noktasında çok önemli adımlar attı.

  Bu düzenleme ile bir dönemin son bulması söz konusu. Geçmişte yapılan darbelerde, kanunun bu maddesi kullanıldı. Türkiye’nin artık daha demokratik, daha toleranslı bir topluma doğru giderken böyle bir düzenlemenin yasalarında olması, geçmişte istismar edilen düzenlemelerin olması tabi ki yanlış olurdu. O konuda düzenlemeler yapılıyor, ben olumlu olarak bakıyorum.”