Ölen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı

   Irak’ın Kerkük kenti ve Çin’de Doğu Türkistan’da meydana gelen patlamalarda ölen Müslüman Türkler için Bornova Yeni Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Türk bayrağıyla namaz kılan 100'den fazla kişi daha sona tekbir getirdi. İzmir Türk Ocakları, Ege Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Ege Üniversitesi Türk Kızılay Topluluğu, Zekeriya Doğan Kültür Evi, Ülkü İşçileri Genel Merkezi Derneği üyeleri Bornova Yeni Cami’nde cuma namazının ardından biraraya geldi.

  İzmir Türk Ocakları eski Başkanı Veli Öztürk, Irak’ın Kerkük kenti ve Doğu Türkistan’daki patlamaların sıradan bombalama eylemi olmadığını, asıl hedeflenenin Türk milleti olduğunu söyledi. Veli Öztürk, Türk devletinin güçlü olduğu, Filistin’den Gazze’ye kadar Türklerin kurtarıcı olarak selamlandığı dünyada Anadolu Türklüğü’nün Kerkük ve Musul’daki Müslaman Türkleri unutamayacağını söyledi. Öztürk, "Burnumuzun dibinde Türk kanının dökülmesi gücümüze gidiyor. Küçücük olaylar için dünya basınını harakete geçiren güçler, Kerkük’te 15 gündür Türk kanı akarken, kitlesel katliam yapılırken sustular. Biz susmayız. Çünkü Anadolu, Kerkük; Kerkük, Anadolu demektir.

  Ayrıca Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere karşı soykırım uygulanıyor. Hem Kerkük’te hem Doğu Türkistan’da akan kanlar için cenaze namazı kılmaya karar verdik. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkan Yardımcısı Ali Haşim Murathan ile Kerkük ve Doğu Türkistan’da şehit olan soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Patlamalar bu ülkelerin iç meselesi olarak görülemez. İzmir, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ne kadar bizimse ve ne kadar Türk’se Kerkük, Erbil, Tuzhurmatu, Furumçi, Tebriz, Karabağ o kadar Türk ve o kadar da bizimdir; oradaki olaylara kayıtsız kalmamız düşünülemez" dedi. Öztürk’ün konuşmasının ardından eski imam Mehmet Yazıcı, 100'den fazla kişiye gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazdan sonra Ülkü Ocakları üyeleri tekbir getirdi.