Lice'de arbede, 1 ölü 6 yaralı var

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kayacık Karakolu’nun ek binasını yapımını protesto eden köylülerle jandarma arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Lice ilçesinde 50 kişilik bir grup Kayacık Jandarma Karakolu’nun ek binasının yapımını protesto etmek için karakol önünde toplandı. Göstericilerin inşaat alanındaki çadırları yakması ve molotof atması üzerine jandarma ekipleri tarafından biber gazıyla müdahale etti. Arbede yaşanması üzerine askerler tarafından uyarı ateşi açıldı. Çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Kayacık karakolunun yeni binasının protestosunda çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol protestosunda çıkan olayla ilgili açıklama yapan Vali Kıraç, ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığını söyledi. Vali Kıraç, “50- 60 kişilik bir grubun molotofkokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığı sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz” dedi.

Öte yandan olayda Medine Yıldırım hayatını kaybederken, Nebi Aslan, Ronahi Pervane, Ramazan Çakır, Dinar Demir, Jiyan Bulut ve Nihat Kocakay yaralandı. Yaralıların kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.