Koç UNESCO’yla anlaştı

    UNESCO ile Koç Üniversitesi arasında cinsiyet eşitliği alanında öğrenim programları geliştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı. UNESCO’nun Paris merkezinde Genel Sekreter İrina Bokova’nın makamında düzenlenen imza törenine, Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ve üniversite yöneticileri, Türkiye’nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilciliği’nden Birinci Müsteşar Esra Doğan ile UNESCO Genel Müdürlüğü, Toplumsal Cinsel Kimlikler Eşitliği Bölge Müdürü Saniye Gülser Corat katıldı.

  İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Bokova, kadınların iş ve eğitim hayatında daha fazla rol almasına yönelik böyle bir çalışmanın hayata geçirilmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti. Bu tür benzer eğitim programlarının diğer ülkelere de örnek olması gerektiğini belirten Bokova, kadınların günlük hayata daha fazla katılmalarını istedi. Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan ise üniversite olarak bu tür çalışmalara daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.

  Cinsiyet eşitliği alanında öğrenim programları geliştirilmesine yönelik uygulama için UNESCO ile yapılan ortak çalışmanın Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu belirten İnan, Koç Üniversitesi’nde çalışan kadın öğretim görevlilerinin oranının yüzde 50’ye yakın olduğunu, bu oranın gelecekte artacağını ve arttırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.