Süreç sonucunda Türkiye...

  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreci ile ilgili olarak, “Türkiye çok tehlikeli bir sürece girmiştir ve bu süreç sonucunda Türkiye kaybedecek, Türk milleti kaybedecek” dedi. Partisinin MKYK toplantısı öncesi parti genel merkezinde konuşan Destici, Türkiye’nin gündeminde olan PKK’nın terör listesinden çıkarılmasının hiç konuşulmadığını söyleyerek, “Türkiye çok tehlikeli bir sürece girmiştir ve bu süreç sonucunda Türkiye kaybedecek, Türk milleti kaybedecek.

  Bu süreç devam ettiği sürece PKK meşrulaşacak, siyasallaşacak, dedik. PKK önce konfederasyonlaşacak, sonra da devletleşecek, dedik. Bu çok net ve açık. PKK’yı meşrulaştırdılar. Şimdi de ikinci aşama olan siyasallaştırma süreci başladı” iddialarında bulundu. Türkiye’yi Alevi meselesinin beklediğini ifade eden Destici, “Türkiye’yi yönetenler Türkiye içinde yabancıların oyun oynayacağı alan bırakmamalı. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması lazımdı. Toplumsal hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesi lazımdı” dedi.

"BU MECLİS ANAYASA YAPAMAZ"

  Türkiye’nin sivil bir anayasaya kavuşması gerektiğinin altını çizen Destici, "Bu Meclis anayasa yapmaz. Ne iktidar partisi ne de ana muhalefet ve Meclis’teki diğer muhalefet partileri anayasa istemiyor. Demokratik bir anayasa demek, demokratik bir seçim yasası ve kanunu demek. Bütün seçime giren partilerin Hazine’den adil bir yardım alması gerekir” şeklinde konuştu.

  Destici, Anayasa’nın 68. maddesine atıf yaparak bütün partilerin adil olarak Hazine’den pay alması gerektiğini ifade etti. Destici, “Anayasa’nın 68. maddesi çok açık ve net olmasına rağmen, adı ‘seçim yardımı’ olmasına rağmen, seçime 15 parti girmesine rağmen 3 parti seçim yardımı parasının 3 katını aldı. Bütçeye ek bir yük getirmemesine rağmen, maalesef 3 parti almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Destici, "Biz Büyük Birlik Partisi olarak 2002 yılından beri devletten bir kuruş Hazine yardımı almadan siyasi hayatımızı devam ettiriyoruz. Burada bulunan, burada olmayan arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla ve katkılarıyla bu işi sürdürüyoruz” diye konuştu. Destici, seçim yardımının adaletli bir şekilde tüm siyasi partilere dağıtılması ya da tüm yardımın kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, “Adil şekilde seçimlere girelim” ifadelerini kullandı.