İngiliz medyası, bıçaklanma olayını araştırıyor

İngiltere’nin ITV Televizyonu muhabirleri, 17 yaşındaki çocuk turistin bıçaklanma olayını araştırmak üzere Marmaris’e geldi. Marmaris’te 17 yaşındaki İngiliz turistin bıçaklanarak ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunması, İngiltere’de büyük yankı uyandırdı. İngiliz kanalı ITV News Muhabiri Gregg Easteal, olayı araştırmak üzere Marmaris’e geldi.

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) Marmaris temsilcisi ve Manşet Gazetesi muhabiri Behzat Gezer’den bilgi alan İngiliz muhabir, yaşanan olayın İngilizleri çok üzdüğünü ancak turizm açısından rezervasyon iptali gibi olumsuz durumların yaşanılmayacağını söyledi. Easteal,

"Genç bir çocuğun tatildeyken başına böyle bir olayın gelmesi İngiltere’de büyük yankı uyandırdı. Biz de bu durumun gerçek nedenlerini araştırmak için buradayız. İngiltere’de zaten herkes daha önceden rezervasyonlarını yaptı. Bu durum İngilizlerin gelmesine engel olacak bir durum değildir. Onları daha çok etkileyen ve üzen, genç ve 17 yaşındaki bir çocuğun tatil yaparken başına böyle bir durumun gelmesidir. İnanıyorum ki bu durumun turizme bir etkisi olmayacaktır. Kısa zaman içerisinde başka büyük bir olay olursa o zaman bir reaksiyon olur" dedi.