Bakan Eroğlu’ndan "faiz lobisi" açıklaması

  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Faiz lobisinin Türkiye’ye verdiği zarar çok büyük, her yıl bizden önceki hükümetler 54- 55 katrilyon faiz ödemesine veriyordu, dolayısıyla sizlere para kalmıyordu. Yatırıma para kalmıyor, birilerinin cebine gidiyordu. Cüzdanları şiştikçe şişiyordu ama başbakan bu cana otu tıkadı" dedi.

  Burdur’un Tefenni ilçesi Beyköy Göleti ve sulamasının temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 33 müjdeyle geldiğini ve devam eden yatırımlarla birlikte fahri hemşerisi olduğu Burdur’a 193 milyon TL yatırım yapıldığını vurguladı. Faiz lobisiyle ilgili konuşan Bakan Eroğlu, “Faiz lobisi her tarafa kök salmış ağaç gibiydi. Ağaç kesmiyoruz ama bunu kökünden kesiverdik.

  Faiz lobisinin Türkiye’ye verdiği zarar çok büyük. Her yıl bizden önceki hükümetler 54- 55 katrilyon faiz ödemesine veriyordu. Dolayısıyla sizlere para kalmıyordu. Yatırıma para kalmıyor, birilerinin cebine gidiyordu. Cüzdanları şiştikçe şişiyordu. Ama Başbakan bu cana otu tıkadı" dedi. Bakan Eroğlu konuşmasından sonra Burdur protokolü ile birlikte Tefenni ilçesi Beyköy Göleti ve sulamasının temelini operatör aracılığıyla gerçekleştirdi. Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, Bakan Eroğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.

TEFENNİ BELEDİYESİ HİZMET BİNASI AÇILIŞI

   Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, uzun zamandır hayalini kurduğu Tefenni Belediye Hizmet Binası’nın açılışını Bakan Eroğlu’nun yapmasını istedi. Belediye Başkanı Kavak’ı kırmayan Bakan Eroğlu, belediye hizmet binasına giderek açılış kurdelesini kesti.

  Eroğlu, daha sonra belediye binasını gezdi. Belediye Başkanlığı makamında bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, burada proje dosyalarını kabul etti ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Bakan Eroğlu, Tefenni ilçesindeki programından sonra Karamanlı ve Yeşilova İlçelerine giderek Ak Parti Teşkilatları ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Yeşilova’dan Ankara’ya karayolu hareket ederek, Burdur’dan ayrıldı.