Millilerimiz ikinci tura yükseldi

TAT: Hüseyin Avni Aker


HAKEMLER: Roberto Garcia (7), Jose Luis Camargo (7), Alberto Morin (7)

AVUSTRALYA: Izzo (5), Geria (6), Donachie (6), Chapman (5), Brillante (6), Williams (5) (Dk. 71 Hoole 4), Galloway (5) (Dk. 50 De Silva 5), Irvıne (6), Gameiro (5), Maclaren (5) (Dk. 85 Pain), Taggart (5)

TÜRKİYE: Aykut (7) - Alpaslan Öztürk (6), Fatih Turan (6), Ethem Pulgır (5), İlkay Durmuş (6), Hakan Cinemre (6), Kerim Koyunlu (6), Salih Uçan (5) (Dk. 46 Okay Yokuşlu 7), Hakan Çalhanoğlu (7), Cenk Şahin (6) (Dk. 73 Halil Akpınar 4), Artun Akçakın (4) (Dk. 46 İbrahim Yılmaz 6)

GOLLER: Dk. 53 Maclaren (Avustralya), Dk. 55 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 87 Okay Yokuşlu (Türkiye)

SARI KARTLAR: Dk. 46 İbrahim Yılmaz (Türkiye), Dk. 84 Gameiro (Avustralya)

FIFA U20 Dünya Kupası C Grubu üçüncü ve son maçında Avustralya'yı 2-1 yenen Türkiye, grubu Kolombiya'nın ardında ikinci sırada tamamlayarak, 2. tura çıktı. Karşılaşmayı 11 bin 286 izleyici takip etti.

16. dakikada Maclaren'in sağdan ortasında yakın mesafedeki Williams'ın yerden şutunda kaleci Aykut Özer, iki hamlede topu kontrol etti.

22. dakikada Maclaren'in pasında, ceza alanı içinde kaleci Aykut Özer ile kaşı karşıya kalan Gameiro'nun yerden şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

38. dakikada Salih'in pasında ceza alanında topla buluşan Kerim'in sert şutunda top üsten auta gitti.

45. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde son olarak Ethem'in şutunda top auta çıktı.

53. dakikada Williams'in sağdan pasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Maclaren'in yerden şutunda, top kaleci Aykut Özer'in solundan filelere gitti: 1-0.

55. dakikada ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Hakan'ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Izzo'nun sağ köşesindeki direğe çarparak filelerle buluştu: 1-1.

70. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Cenk Şahin'in şutunda kaleci Izzo, son anda kornere çeldi.

80.dakikada De Silva'nın ceza alanı çizgi üzerinden sert şutunda kaleci Aykut Özer, topu kontrol etti.

87. dakikada Okay Yokuşlu, ceza alanı dışından aşırtma vuruşla topu kalecinin üzerinden filelere gönderdi: 1-2.

AVUSTRALYA – TÜRKİYE MAÇININ ARDINDAN

FIFA U20 Dünya Kupası C Grubu'ndaki üçüncü ve son maçta Avustralya'yı 2-1 yenerek 2. tura yükselen U20 Milli Takımı'nın teknik direktörü Feyyaz Uçar, “Burada olduğumuzu öncelikle hak ettiğimizi göstermek istiyorduk. İkinci çıkarak iyi takım olduğumuzu gösterdik” dedi.

Feyyaz Uçar, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın bekledikleri gibi geliştiğini belirterek, “Avustralya son şansını kullanmak istedi. Doğal olarak yenselerdi gruptan çıkacaklardı. İyi de başladılar. Hırslı ve istekliydiler. Biz aslında oyuna iyi başlayamadık. Çok kolay top kayıpları yaptık. Oyunun hakimiyetini onlara teslim ettik. Bu nedenle kalemizde gol gördük” dedi.

Yedikleri golün ardından hemen golü bulmalarının şanslı yönleri olduğunu ifade eden Uçar, şunları söyledi:

“Gol gecikse sıkıntı yaşayabilirdik. Attığımız 2. golle grup maçlarını galibiyetle bitirme şansını yakaladık. 2 maç kazandık, 1 maç kaybettik. Tahmin edildiği gibi oldu, Kolombiya ve biz gruptan çıktık. Bundan sonra zorlu maçlar devam edecek.”

Feyyaz Uçar, bir gazetecinin 2. turda Gaziantep'te Fransa ile karşılaşacak olmalarına ilişkin sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Öncelikle hedefimiz gruptan çıkmaktı. Biz ev sahibi olmamız sebebiyle buradayız. Diğer her takım bir başarıyla buradalar. Biz federasyonumuzun, büyüklerimizin katkılarıyla bu kupada yer alıyoruz. Burada olduğumuzu öncelikle hak ettiğimizi göstermek istiyorduk. İkinci çıkarak iyi takım olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra her maça final havasında hazırlanacağız. İnşallah Gaziantep'te seyirci desteğini arkamıza alarak iyi işler yapacağız."

Takımda iyi şut atan oyuncuların bulunduğunu söyleyen Uçar, "Hakan Çalhanoğlu, Alpaslan gibi şut atan oyuncular var. Belki önceki maçlarda ileride fazla çoğalamamamız sebebiyle fazla şut şansı bulamadık. Hemen hemen her idmanda şut için ayrı çalışmamız oluyor. Çünkü iyi atıyoruz, denememiz lazım. Kazanma yolunda her şeyi yapmamız lazım. Şut atma, orta yapma. Pozisyona girmemiz lazım. Şut atan oyuncularımdan buna devam etmelerini isteyeceğim" dedi. Milli formanın her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Uçar, "Hepimiz bir yerinden tutarsak bu işi başaracağız. Eğer oyuncularım yıldız olacaksa kazanmak zorundalar öncelikle. Kazanmayan kimse yıldız olamaz" diye konuştu.

Avustralya Teknik Direktörü Paul Okon ise, “Gruptan çıkmak için ilk maçımızdaki oyunu tekrarlamak istiyorduk. Oyunda öne geçtik. Ancak Türkiye’nin attığı çok güzel iki gole karşılık veremedik” ifadesini kullandı.