Arınç’tan "3 çocuk" göndermesi

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, evliliğin amacının kadın ve erkeğin birbirinden huzur bulması olduğunu belirterek, "Bizim niyetimiz Başbakan gibi sayıları söylemek ve her gün arttırmak değil. Allah gönlünden geçiyorsa en hayırlısını nasip etsin. Rabbim miktarını da zamanını da zeminini de daha iyi bilir" dedi.

   Osmangazi Belediyesi Sukaypark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Bursa’daki danışmanlarından olan Mahmut Turunç ve eşi Hümeyra’nın Furkan ile Yusuf adındaki çocuklarının sünnet düğününe katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Sünnet adına amacına uygun bir şekilde gerçekleşirse adı gibi güzel bir sünnet olur. İnancımızın, örfümüzün ve adetlerimizin gereği sünnetin nasıl yapılması gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu akşam kutladığımız sünnet böyle örnek sünnetlerden birisi” dedi. Evliliğin de çok önemli olduğunu ifade eden Arınç, evliliğin amacının ise kadın ve erkeğin birbirinden huzur bulması olduğunu söyleyerek, “Helallere haramlara uygun yaşamasıdır.

   Toplumun temelini güçlü kılmak ve elbette güzel nesiller yetiştirmektir. Bizim niyetimiz Başbakan gibi sayıları söylemek ve her gün arttırmak değil. Allah gönlünden geçiyorsa en hayırlısını nasip etsin. Rabbim miktarını da zamanını da zeminini de daha iyi bilir” dedi. Furkan ve Yusuf’un sahneye çıkarken çalan Mehter takımının kulağını çınlattığını belirten Arınç, “Bir törende 10. Yıl Marşı ile başladı. Mehter varken niye onunla başlamıyoruz diyerek kulağınızı çınlattım. Mehter varsa önce mehterle başlanır" diye konuştu, Törenden önce Faik Çelik’in torunu Faik Efe Çelik’in sünnet törenine de katılan Arınç, tedavi gören Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ı ziyaret etti.