Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 87. yılı kutlandı

   Çağdaş Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin 87. yıldönümü dolayısıyla Şehit Üsteğmen Cemil Çiçek Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na Ata’ya Saygı Yürüyüşü yapıldı.

   87 yıl öncesinin heyecanını, vatanına ve Ata’sına bağlılığını aynı kararlılıkta sürdüren Urlalılar, Cumhuriyet’i tüm kazanımlarıyla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacak, Atatürk ilke ve devrimlerinden hiçbir biçimde ödün vermeyeceklerini haykırdı. Yürüyüşe Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, Jandarma Komutanı Yzb. Cemil Erdemir, Emniyet Müdürü Fatih Ulukaya, Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, Sivil Toplum Örgütleri, Urla halkı ve Atatürk’e benzerliği ile anılan Mesut Yontan katıldı. Şehit Üsteğmen Cemil Çiçek Kavşağı’ndan kalabalık bir şekilde marşlar çalınarak yürüyüşe geçen kortej, Büyükşehir bandosunun katılımı ile daha da şenlendi.

   Cumhuriyet Meydanına gelindiğinde, Kaymakamlık çelenginin bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlamını belirten şiirlerin okunması ile devam eden tören, Belediye Başkanı ve Kaymakamın konuşmaları ile sona erdi. Alternatif tören düzenleyen Urla Atatürkçü Düşünce Derneği, Atanın heykeline çelenk bıraktı. ADD Başkanı Ali Yanar konuşmasının ardından saygı duruşunda bulundu, Taksim'deki Park anısına 15 dakikalık duran adam eylemi yaptı.