Hakemlik adaylığına 20 bin başvuru

   Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Herkes İçin Futbol (HİF) hakemliği için açılan kurslara daha önce 20 bine yakın başvuru yapılmıştı. Mülakatlarda başvurular arasından eleme yapıldı ve sayı 6 bine indirilmişti. HİF hakem adayları, 28-29-30 Haziran tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Konya, Denizli Aydın, Sakarya, Mardin, Iğdır, Balıkesir, Niğde, Nevşehir, Adana, Artvin, Bayburt, Kırklareli, Hakkari, Kars, Manisa, Elazığ, Erzincan ve Osmaniye il hakem kurulları tarafından düzenlenen 3 günlük kurs ve pratik eğitimin ardından sınava girdi.

ANKARA’DAKİ KURSLARA YOĞUN KATILIM

   Ankara İl Hakem Kurulu ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şubesi yöneticileri gözetiminde yapılan kurslara yaklaşık bin 200 aday katıldı.

   Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Büyük Fizik ve Kimya Anfisi’nde gerçekleştirilen kurslarda eğitimler, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi ve ve TFF Hakem İşleri Müdürü Sürhat Müniroğlu ile UEFA Gözlemcisi Murat Ilgaz tarafından verildi. Yoğun katılımın olduğu eğitimin öncesi hakem adaylarına seslenen Ankara İl Hakem Kurulu Başkanı Turgut Sığıç, "Bugün en mutlu insan benim. İçinizde mutlaka Spor Toto Süper Lig ve FIFA hakemi çıkacaktır. Hakemlik bir istek, arzu, çalışma ve yetenek işi. Çok meşakkatli bir işin içine giriyorsunuz. Bu işten kanınıza uyuşturucu almış gibi kurtulamazsınız" dedi. Sığıç, Haziran döneminde açılan kurslara başvurup herhangi bir nedenle katılamayanlar için Eylül ayında bir şans daha verileceğini belirtti.