23 Nisan'ı protesto ettiler...

Çoğunluğunu BDP İstanbul İl Gençlik Kolları üyelerinin oluşturduğu Halkın Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi Üyeleri bugün Beyoğlu'nda 23 Nisan kutlamalarını protesto etti.

HDK üyeleri Saat 12:00'de Galatasaray Meydanı'nda toplandı ve " Bu bayram bizim Bayramımız değil " pankartı açtı. Basın açıklamasını Galatasaray Meydanı'nda yapacaklarını duyuran HDK'lılar yer değiştirmek zorunda kaldı.

Aynı saatte Galatasaray Lisesi önünde Beyoğlu Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 23 Nisan şenliği vardı. 23 Nisan'ı kutlayan kalabalığını yanında " Bu bayram bizim bayramamız " değil sloganı atarak geçen grup Taksim Meydanı'na yürüdü.

"Roboski'den Sivas'a çocuk katili T.C, Pozantıyı unutma unutturma, 1915'in çocukları nerede ?" yazılı dövizler taşıyan HDK'lılar Tramvay durağında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, " Bu bayram kimin bayramı ? Çocuklar sokakta, cezaevlerinde işkence gibi insanlık dışı saldırılara uğrarken, Roboski'de katledilirken, biz bu tabloda bayram göremiyoruz"denildi. Yaklaşık 60 kişilik grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Bu arada protestoya katılacağı duyurulan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yürüyüşte ve basın açıklamasında yer almadı.