Bakan Müezzinoğlu’ndan Avrupa’ya sitem

    Gündoğdu Mesire Alanı’nda Batı Trakya Türkleri Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen panayır ve yağlı güreşler programında konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yağlı güreşlerin bir medeniyet anlayışını topluma yansıtıldığı kültürel miras olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin minnettar olduğunu belirterek, “Büyük önder Selanik’de doğdu.

   Milletin zor günlerinde insanına güvenerek milli iradeye güvenerek bir istiklal mücadelesi verdi. Bu genç cumhuriyeti bugün bizim başımız dik ve alnımız açık bir şekilde konuşabiliyorsak, dünyanın her noktasında böyle isek o istiklal mücadelesini milletine veren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bizlere düşen o millete olan inancını bugün de güçlü bir şekilde temsil etmek” dedi.

"AVRUPA HERHANGİ BİR YER İÇİN GÖSTERDİĞİ DUYARLILIĞI MOSTAR İÇİN DE GÖSTERMELİ"

   Atatürk’ün ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ cümlesine samimiyetle sarılmanın gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Büyük Türk milleti için gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğuna milletle beraber, omuz omuza milletin değerleriyle ufkuyla milletin tarihiyle kucaklaşarak, o yolculuğu yaparak varız demeliyiz.

   O milli iradenin hak ve hukukunu, muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyabilmek için daha çok birlik ve beraberliğe, kucaklaşmaya ve Balkanlarda dünyaya bir medeniyet olarak sunduğumuz hak ve adaletin sevgi ve hoşgörünün, barışın öncülüğünü yapmış bir medeniyetin mensupları olarak devam etmeliyiz. Yeniden Avrupa’ya diyoruz ki; balkanlarda biz daha çok insan hakları, hukuk ve tarihi değerlerin korunmasını istiyoruz. Avrupa, dünyanın herhangi bir yerinde gösterdiği duyarlılığı Mostar’da da göstermeliler. Makedonya ve Kosova’da da göstermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN AVRUPA’YA SİTEM

    Avrupa’nın Balkanlar ve Türkiye’ye gösterdiği duyarlılığı eleştiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin herhangi bir yerindeki sıkıntıyı saymaktaki gösterdiği duyarlılığı Balkanlarda göstermeyen bir iki yüzlü anlayışı da buradan huzurlarınızda milli iradenizin temsilcisi ve muasır medeniyet seviyesini üzerinde bir yolculuğa giden Türk milletinin temsilcisi olarak haykırmak istiyorum.

   Birilerinin insan haklarını dayatmaktan önce kendisinin onla ilgili duyarlılıklarını ve samimiyetlerini test etmek gerekir. Tarihi eserlerimizi kültürel mirasımızı oradaki değerlerimizi yok farz ederek insan hakları veya adaletin olabileceğini onlar bize dayatabilirler. Biz de artık bunların böyle olmadığı görüyoruz. Oradaki insanlarımızın değerlerimizin yaşaması için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.” Programda Bakan Müezzinoğlu’na limonata ikram edilirken, konuşmaların sonunda ise plaket takdim etti. Mehmet Müezzinoğlu, protokol üyeleri ile birlikte pilav dağıttıktan sonra alandan ayrıldı. Programa Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım ile CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı.