Tezgahlar Ramazan'a hazırlanıyor

Bereket ve bolluk ayı Ramazan gelmeden bereketi tezgahlara yansıdı. İzmir Torbalı’da esnaf şimdiden Ramazan hazırlıklarına başladı. Zemzem suyundan hurmasına baklavasından pide ekmeğine birçok mekan çeşitli ürünleriyle hazırlıklarını sürdürüyor. Torbalı’da Ramazan hazırlıkları şimdiden başladı.

Tatlıcılar baklavalarını, pazar esnafı iftar sofralarında yer alacak ürünlerini tezgahta sergilemeye başladı. Hurma ve zemzem suları tezgahlarda yerini aldı. Ramazan ayı ile birlikte cami dernekleri iftar sofraları düzenlemek ve teravih namazı için cemaati ağırlamak üzere programlar yapmaya hazırlanıyor. Esnaf, Ramazan ayının bereket getireceğini ve bolluğun olacağını söyledi.

KATKISIZ PİDEMİZLE RAMAZAN’A HAZIRIZ

Site Un Ürünleri Torbalı sorumlusu Erkan Murat Çağlar, şimdiden Ramazan’a hazırlandıklarını duyurdu. Çağlar, odun ateşinde hazırlanan Ramazan pideleriyle mübarek ay Ramazan ayına hazırlandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan’da pide satışlarımız tavan yapıyor. Bu yüzden deneyimli ekiple çalışmak gerekiyor. Biz deneyimli elemanlarımız ile katkısız hazırladığımız ekmeklerimizi halkımıza sunuyoruz. Ramazan’a özel güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfımız yanında bir de Ramazan’a özel hazırladığımız yumurtalı pideler ile hizmet vereceğiz. Yumurtalı pideler Torbalı’da her vatandaşın tatması gereken bir lezzet. Ramazan boyunca iftar menülerimiz de olacak. Ayrıca pide işçiliği çok farklı bir işçiliktir. Pide yaparken kaliteli un kullanmak gibi kaliteli işçilik yapabilmekte gerekir. Bünyemizdeki kara fırın ekmeği ve katkısız ekmek ustalarımız ile şimdiden Ramazan’a hazırlanan mekanımız, Ramazan boyunca halkımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam edecek.”

RAMAZANLA MEKANLAR HAREKETLENECEK

Ramazan ayının her esnaf için bereket ve kazanç getirdiğini dile getiren Ademoğlu Tatlıcılık İşletmecisi Adem Esendeniz, Ramazan ayına girmeden son iki hafta düğünlerin yoğunlaştığını belirterek şunları söyledi: "Ramazan’a girmeden düğün yapanların çokluğu ile işlerimizde yoğunluk oluyor. Baklava ve tatlının her çeşidi ile hizmet verdiğimiz mekanımızda şimdiden mübarek aya hazırlık yapıyoruz. Özellikle baklavalarımız çok satıyor. 20 çeşit baklavamız ile Ramazan boyunca ve bayramda kaliteli ürünlerimizle halkımıza en iyi hizmeti sunacağız. Özellikle vatandaşlarımızın Ramazan’da ve bayramda önceden sipariş yapmaları gerekiyor. Bu yıl geçen yıla göre biraz daha erken başladık hazırlıklara. Bolluk ayı Ramazan’da vatandaşlarımız nasıl baklava çeşidi isterlerse o şekilde hazırlayarak sunacağız”

HURMA VE ZEMZEMLE İFTAR SOFRALARI ŞENLENECEK

Mübarek ay Ramazan’da gelenekleri yerine getirmenin gerekliliğini kaydeden Mekke Hicaz Pazarı sahibi Emine Kumrulu da, Ramazan hazırlıklarını Türkiye genelinde olduğu gibi burada da sürdürdüklerini belirterek, “Hurma ve zemzem suyu iftarların iki vazgeçilmezidir. Müslümanların oruçlarını açtıkları zemzem suları ile Kudüs, Medine, İran ve Tunus hurmalarını halkımıza sunarak hizmet edeceğiz. Zemzem suyu yeryüzündeki en hayırlı ve en şifalı sudur. Peygamberimizin zemzem suyunun şifaları hakkında birçok hadisi bulunuyor. Peygamberimiz Acve isimli hurmayı dikerek orucunu bu hurmalarla açardı. Acve hurması dünyada nam salmış bir hurmadır. Biz zemzem suyu ve hurmalarımızla şimdiden Ramazan’a hazırlanıyoruz.”