Uşak'ta alternatif kutlama

CHP Uşak İl Başkanlığı, Uşak Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi, Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile 25 sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan 1500’e yakın kişi ellerinde Türk bayraklarıyla, davul zurna eşliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Uşak Belediyesi önünde toplanan grup trafiğe kapatılan İsmetpaşa Caddesi’nde “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, ADD Uşak Şubesi Başkanı Arif Güvenir de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup adına konuşan CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, “Bugün buraya geliş nedenimiz, AKP iktidarı nedeniyle bayramlarımızı daha önceki yıllarda kutladığımız gibi kutlayamamamız. Valiliklerin, devlet dairelerinin önünden “TC ibaresini kaldırmakla onu bitireceklerini, yok ettireceğini zannedenlere sesleniyorum. TC’yi biz içimize, yüreğimize kazıdık.'' Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çeken grup daha sonra dağıldı.