Lider Hentbolcu veda etti

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu, 17. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye-İspanya karşılaşmasında son kez forma giyen Serpil Soylu Çapar’ın hırsı, liderlik vasıflarıyla diğer sporculara model olduğunu söyledi.

Başkan Eyüpoğlu, Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda Türkiye-İspanya maçından önce milli takımda son kez forma giyen Serpil Soylu Çapar’a çiçek vererek bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Eyüpoğlu, Serpil’in 10 yaşından bu yana hentbol ailesinin içinde olduğunu, yaklaşık 20 yıldır milli takıma hizmet ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Serpil’i kızım gibi severim. Federasyon başkanı olmadan önce de yakından izliyor ve beğeniyordum. Hentbola büyük emeği olan Serpil, hırsı ve liderlik vasıflarıyla diğer sporculara model oldu. Serpil, Akdeniz Oyunları’ndan sonra milli takımdan ayrılacak. Öyle sanıyorum, evli olan Serpil, belki de sporu da bırakmak zorunda kalacak. Milli takımdan ayrılan her sporcu bizlerde burukluk bırakıyor. Serpil’in yolu açık olsun. Onu asla unutmayacağız." Serpil Soylu Çapar, Milli takım sayesinde Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) girmeyi başardığını, ayrıca onlarca ülke gördüğünü ve çevre edindiğini kaydetti.

Uzun yıllar Üsküdar Belediyespor’da başarıyla forma giyen Çapar, milli takımdan ayrılmanın kendine zor geleceğini, arkadaşlarını özleyeceğini, ancak tüm milli maçları izlemeye çaba göstereceğini ifade etti. 250’nin üzerinde milli formayı giydiğini belirten Çapar, Akdeniz Oyunları gibi anlamlı bir organizasyonun ardından mili takımı bırakmasından dolayı da mutlu olduğunu, kendine her zaman güvenen, destekleyen milli takım antrenörleri ile Hentbol Federasyon Başkanı Bilal Eyüpoğlu’na da teşekkür etti.