Aziz Yıldırım duruşma sonunda gazetecilere çıkıştı

 Fenerbahçe Futbol A.Ş. Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü.

“ŞAHISLARIN KİŞİLİKLERİ HAKKINDA KULLANMADIM"

Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fenerbahçe Futbol A.Ş Başkanı Aziz Yıldırım ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Aziz Yıldırım, iddianameye konu konuşmayı kendisinin yaptığını belirterek, “Sözleri söylerken amacım hakaret değildi, Türk Dil Kurumu’na göre ‘ahlaksız’ kelimesinin anlamı ‘ahlak kurallarına uymayan, dürüst davranmayan’ demektir" dedi. Bu sırada ayakta savunmasını yapan Yıldırım’a hakim Muharrem Ballı oturarak savunma yapabileceğini hatırlattı. Yıldırım ise, “Yok efendim, alışkınız" şeklinde cevap vererek savunmasına devam etti. Aziz Yıldırım, “Ahlaksız kelimesini şahısların kişilikleri hakkında kullanmadım. Şahıslarla ilgili herhangi bir şey söylemedim" diye konuştu.


DURUŞMADA UZUN SÜREN SÖZLÜ TARTIŞMA

Bu esnada ifadelerinin tutanağa tam olarak geçmediğini düşünen sanık Aziz Yıldırım’ın bilgisayar ekranından ifadelerini görebilmesi için sanık kürsüsünün bulunduğu yerden avukatlarının yanında oturmasına izin verildi. Bunun üzerine müşteki Mehmet Berk’in avukatı Kaptan Yılmaz ise bu durumun usule aykırı olduğu ve tutanağa geçilmesini belirtti.

Aziz Yıldırım ise bu sözlerin ardından gülerek sanık kürsüsünün olduğu bölmeye tekrar geçti. Hakim Ballı da “Normal vatandaşları da oturtuyoruz" diyerek müşteki avukatlarına tepki gösterdi. Tekrar sanık kürsüsüne geçen Yıldırım, karşı taraf avukatlarına dönerek, “Zekeriya Bey ile Mehmet Bey de oraya otursun" dedi. Bu kelimenin bir tehdit olduğunu iddia eden müşteki avukatları, “Sanık, müvekkillerimizin buraya oturacaklarını söylemiştir, buraya kelimesini söylerken de sanık sandalyesini kastetmiştir" şeklinde konuştu. Yıldırım ise, “Ben Zekeriya öz için oturduğum yeri göstererek onun da buraya oturabileceğini söyledim, sanık olarak yargılanacağını kastetmedim" dedi. Sanık avukatları ile müşteki avukatları arasında Aziz Yıldırım ve hakim Muharrem Ballı’nın da dahil olduğu uzun süreli tartışma yaşandı.


HAKİM ÖZÜR DİLEDİ, ‘ENTERESAN BİR DURUŞMA’ DEDİ

Tartışmalar üzerine hakim Muharrem Ballı, Aziz Yıldırım’a kendisini dışarı çıkarmak zorunda kalabileceğini belirtti ve müşteki Mehmet Berk’in avukatına ise de duruşmayı gereksiz yere provoke ettiğini söylerek, “Kavga etmeye mi geldiniz avukat bey, söz almadan havaya zıplıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine kendisi ile böyle konuşmaması gerektiğini söyleyen avukattan, hakim Ballı özür diledi ve bugün enteresan bir duruşma yapıldığını ifade etti.

“KENDİLERİNE SÖYLEDİĞİMİ NASIL ANLADILAR"

Savunmasına tekrar eden Aziz Yıldırım, “Kullandığım ahlaksız kelimesi, o hareketi yapan kişidir, o tanımın içine kim giriyorsa sözlerimin muhatabı odur. Üzerlerine alınıyorlarsa alınabilirler. Sözler kişilerin şahsını değil hareketlerini hedef almıştır. Berk ve Öz Beyler bizimle gezerken kimlikleri ve görevleriyle değil, isimleriyle dost olarak geldiler. Savcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız neden şikayetçi olmadı. Onlar neden üzerine alınmadı. İsim söylemeden yaptığım konuşmayı kendilerine söylediğimi nasıl anladılar" dedi.

“ONLAR GELİNCE BEN DE GELECEĞİM"

Söz alarak beyanda bulunan Aziz Yıldırım’ın avukatları gelecek celse savcılar Berk ve Öz’ün duruşmada dinlenilmesini talep ettiler. Bu sırada Yıldırım’ın da “Onlar gelince ben de geleceğim" dediği duyuldu. Mahkeme, müştekiler savcı Berk ve Öz’ün dinlenmeleri yönündeki talebi suçun gıyaplarında işlendiği iddiası bulunması, tanık sıfatıyla dinlenmelerine gerek görülmemesi nedeniyle reddine karar verdi. Hakim Ballı ayrıca, Yıldırım’ın duruşmalardan vareste tutulmasına, taraf avukatlarının yazılı beyanlarda bulunabilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şike davası sanıklarından olan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz’ü kastederek hakaretlerde bulunduğu ileri sürülmüş, hakkında kurulda sarfettiği kelimeler nedeniyle ‘hakaret’ suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Duruşma sonunda ise Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Görüntü alan basın mensuplarına tepki gösteren Aziz Yıldırım, “Yeter ama cılkını çıkarmayın artık. Hiç laftan anlamıyorsunuz. Kızınca da diyorsunuz ki ‘kızıyor’” dedi. Yıldırım daha sonra aracına binerek adliyeden ayrıldı.