Karabükspor’da sular durulmuyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir D.Ç Karabükspor’da yeniden Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı.

1 ay boyunca büyük bir kaos yaşayan ve kongreye iki gün kala işadamı Şefik Dizdar’ın ikna edilerek aday olması sağlanan Karabükspor’da eski Başkan Taner Canyurt’un aday gösterilerek seçilmesinin ardından kentte oluşan tepkilerin artması üzerine Karabükspor yönetimi bugün toplanarak genel kurul kararı aldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan ve Taner Canyurt başkanlığında oluşturulan Karabükspor yönetimi bugün yaptığı toplantıda Genel Kurulu aldı. Konuyla ilgili olarak ise Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulübü’nde şu açıklama yapıldı:

“28 Haziran 2013 Cuma günü Şefik Dizdar yönetiminde oluşturulacak olan Kardemir Karabükspor yönetim kurulu Şefik Dizdar’ın çekilmesiyle görev Taner Canyurt’a verildi. Biz Görevi almadığımız takdirde 29 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan genel kurula bir liste ile girilmediği takdirde kulübümüz kayyum marifetiyle yönetilip, genel kurula hazırlanılacaktı. Böyle bir güzide kulübü, Türkiye’de uluslar arası marka olmuş bir kulübü sahipsiz bırakmak Karabükspor severlerin kabullenemeyeceği bir olaydı. Bu duruma düşmemek için gece geç saatlerde zor koşullarda liste oluşturulup genel kurulda seçime girildi. İlk toplantımızda takımın toplanıp, çalışmalarına başlaması adına kararlar verildi ancak aynı gün yönetimde yapılan istifalar çalışma şevkini kırmış ve tedirginliğe neden olmuştur. İstifaların ardından yönetimimiz adeta bir yalnızlığa itilmiş ve karamsarlığa sürüklenmiştir. Bu koşullarda gerek ekonomik gerekse kamuoyunda oluşturulmak istenen olumsuz ve güvensiz tablo bizi olağanüstü kongre kararı almaya mecbur bıraktı. Bu ilgisizlik ve yönetime acımasızca yapılan eleştiriler, içerisinde Karabükspor sevdası olan ve sırf Kardemir Karabükspor zarar görmesin diye taşın altına elini sokanlar tarafından haksızlık olarak nitelendirilmiştir. Hiçbir maddi çıkarı olmadan zamanını, sağlığını, gücünü ve performansını kulüp için harcayan bu insanlara yapılan bir haksızlıktır. Aldığımız bu görevi en yakın limana kazasız belasız yaklaştırarak; Karabükspor’u daha iyi yerlere taşıyacak yönetim kuruluna teslim etme kararı alınmıştır.”

Açıklamada ayrıca daha önce belirtilen program dahilinde sağlık kontrolü ve Gerede’de yapılacak kamp programının devam edeceği de belirtildi.