İşte Şampiyon Altınordu

Darıca zaferiyle şampiyonluk yolundaki en büyük engeli aşan, Erzurum BŞB beraberliğiyle 2. Lig biletini alan Altınordu, tarihinde önemli bir yer tutacak bu şampiyonluğunu poster fotoğrafı çekimiyle ölümsüzleştirdi.

Poster çekiminde futboldan sorumlu yönetim kurulu üyeleri Genel Müdür Murat Dizdar ve Teknik Koordinatör Zafer Bilgetay’ın yanı sıra idari ve teknik ekip, futbolcular, performans geliştirme ve analiz ile sağlık birimi çalışanları katıldı.

Genel Müdür Murat Dizdar, bu günün Altınordu tarihi için önemli bir gün olduğunu söyleyerek, “Süper Lig’e doğru yürüyüşümüzün ilk adımını attık. İleride daha çok şampiyonluklar ve başarılar kazanacağız ancak yıllar sonra bile bu ilk şampiyonluğumuz, bir milat olarak hatırlanacaktır” dedi.

EN GOLCÜ OZAN

 

 

Ozan Sol, Altınordu’nun bu sezonki şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan oyuncular arasında yer aldı. Rakip fileleri 17 kez sarsan, 14 asist yapan genç oyuncu, böylelikle 31 golün altına başarıyla imza attı.

Sadece 7 kez sarı kart gören Ozan Sol, 29 lig maçında forma giyerken Özkan Toprak da 11 gol-11 asistle sezona damgasını vurdu.

Mert Özkaptan da 9 gol, 7 asistlik performansıyla kırmızı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşıyan bir başka isim oldu. Gökhan Yılmaz, Erman Erten, Doğan Ateş, Musa Yiğit, Furkan Tuşik ve Timur Karagülmez dışındaki tüm oyuncular ise gol sevinci yaşadı.

EVREN VE SİNAN FARKI

 

Kaleci Ramazan Evren Üstündağ ile stoper Sinan Osmanoğlu, 30’ar lig maçında sahayla çıkarak Altınordu’nun en istikrarlı iki futbolcusu oldular. Evren bir kez kart cezası bir kez de sakatlığı nedeniyle görev yapamazken, Sinan Osmanoğlu ise sakatlığı nedeniyle iki maçta formasından uzak kaldı. Melih Can Yağcı ile genç kaleci Hasan Çelebi ise 32 haftalık maratonda forma şansı bulamayan iki futbolcu oldu.

ENGİN’DEN İKİ KRİTİK GOL

 

Ligin 15. haftasında deplasmanda oynanan Erzurum BŞB maçında sonradan oyuna girmesine rağmen attığı golle takımını 1-0’lık yenilgiden kurtaran Engin Güngör, aynı rakibe karşı bu kez 32. haftada yine sahneye çıktı. Maçın 30. dakikasında oyuna giren Altınordulu futbolcu, attığı kritik golle bu kez 2-1’lik yenilgiden kurtardığı takımını şampiyonluğa da taşıdı.