Fenerbahçeli taraftarın öldüğü anda saati de durmuş

Fenerbahçe’nin taraftar gruplarının UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı protesto etmek için dün Bağdat Caddesi’nde yaptığı yürüyüşün ardından çıkan kavgada bir kişiyi öldüren bir kişiyi de yaralayan kişinin 26 yaşındaki B.Ö. olduğu tespit edildi.

Daha önce 4 kez uyuşturucu bulundurmak bir kez de yaralama suçundan polis tarafından gözaltına alınan B.Ö.’yü yakalamak için operasyonlar sürüyor. Görgü tanıkları olayın geçen Mayıs ayında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasına dayandığını belirttiler. Bu maçın ardından tahrip edilen bir durakta bekleyen Fenerbahçe taraftarı bir kızın yaralandığı iki grup arasında bu yüzden kavga çıktığı belirlendi.

Fenerbahçe, Bağdat Caddesi, Fenerli Reis Sokak üzerinde dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda taraftar gruplarının düzenlendiği protesto gösterilerinin bitiminin ardından iki grup arasında tartışma yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kortejden ayrılarak olayın meydana geldiği sokak üzerinde toplanan yaklaşık 10’ar kişilik iki grup arasında kavga etmeye başladı. Kavga sırasında bir taraftar grubuna üye Kadir Ökçesiz (28) ile Cenk Eroğlu bıçakla yaralandı.

Kadir Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Öte yandan durumunun ağır olduğu belirtilen Cenk Eroğlu hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından başlatılan soruşturma polis kısa sürede saldırganının ismi kısa sürede belirlendi. Saldırganın 26 yaşındaki B.Ö. olduğu tespit edildi. B.Ö.’nün daha önceden 4 kez uyuşturucu bulundurmak bir kez de yaralama suçundan polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri 12 Mayıs 2013'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında yaşanan olaylar sırasında Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga yaşandığını tespit etti. Bu olaylar sırasında Fenerbahçeli bazı taraftarlar Yoğurtçu parkı yakınında bulunan bir otobüs durağını tahrip etti. Bu sırada olayı çıkaranlar Fenerbahçe taraftarı bir kızın yaralanmasına neden olduğu için başka bir grupla tartıştığı belirlendi. Bu nedenle o tarihte iki grup arasında kavga çıktığı öğrenildi.

Aralarında husumet oluşan bu grupların yürüyüşün ardından konuşmak için birbirlerine sokak arasına çağırdığı ardından cinayet ve yaralamayla biten kavganın yaşandığı öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü olayın zanlısı olduğu iddia edilen B.Ö.’nün yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

OĞLUNUN KANLI SAATİNİ TAKTI

Kadir Ökçesiz'in cenazesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz oğlunun öldüğü anda durduğunu söylediği saatini basın mensuplarına göstererek katillerin bir an önce bulunmasını istedi. Basın mensuplarına açıklama yapan Kadir Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz,

"Oğlum 10 gün önce askerden gelmişti. Kısa dönem askerlik yapmıştı. Yemeğini yedi, 'baba ben yürüyüşe katılacağım' diye evden çıktı. Biz ailece Fenerbahçeliyiz. Ben de izin verdim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, Fenerbahçeyi seviyoruz. Benim canımı aldılar. Oğlumu aldılar. 28 yaşında, bu çocuk 2 tane üniversite bitirdi, takdirle teşekkürle. Ben çocuğumun yolunu bekledim. 'Askerlik bitsin iş yapacağız' diye, vergi borcunu taksitlendirdim. Ümraniye Belediyesi'nden yer istedim, kimse sahip çıkmadı. Bu saatten sonra çocuğuma sahip çıksınlar. Yazıklar olsun bu çapulcu insanlara. 'Gezi parkı ha' aslan gibi delikanlıyı yediler. Yazıklar olsun onlara. Alacam her türlü intikamını" dedi.

Oğlunun öldüğü anda durduğunu söylediği kanlı saatini koluna takan İbrahim Ökçesiz, "Ona çeyrek kala saat durmuş. Kanı var bu saatte oğlumun. Kanını almadan ölmeyeceğim" diye konuştu.

İbrahim Ökçesiz, "Ayrıca Sağlık Bakanlığı'ndan rica ediyorum. Oğlumun aldığı küçücük bir yara ancak hastanede geniş bir kesik açmışlar. Oğluma müdahale edenlerin araştırılmasını istiyorum. Oğlumu öldürdüler benim. Suçluları devletin bulacağından hiç şüphem yok ancak inşallah ben bulurum" dedi.