Madımak’taki canların ortak paydası Türkiye sevdası

   AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sivas Madımak’taki olaylarda yaşamını yitiren vatandaşların ortak paydasının "Türkiye sevdası" olduğunu söyledi. Bakan Bağış, 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen Sivas Madımak olaylarının yarınki 20. yıl dönümüyle ilgili açıklamalar yaptı.

   Madımak’ta yaşamını yitiren vatandaşların ortak paydalarının Türkiye sevdası olduğunu söyleyen Bağış, "Aramıza fitne sokup, kardeşi kardeşe düşürmek ve ülkemizin yükselişini durdurmak isteyenlerin tuzaklarını bozalım’’ dedi. Twitter üzerinden açıklama yapan Bağış, "Yarın, Sivas’ta Türkiye’nin kalbine bir kor düşürülüşünün 20. yıl dönümü. Madımak’ta kaybedilen canları derin bir acı ve rahmetle anıyorum. Sivas’ta yitirdiğimiz canlar Anadolulu, Rumelili, Karadenizli, Akdenizli-Egeli, Alevi ve Sünniydiler. Ortak paydaları Türkiye sevdasıydı.

   Türkiye’nin sesi Hacı Bektaş, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel’dir. Aramıza fitne sokturmayalım. Yeni Madımaklar yaşanmasın diye hükümetimiz toplumsal bütünleşme için hiçbir dönemde görülmeyen bir gayret göstermektedir. Aşık Veysel’in dediği gibi ateşimiz ortaktır, bizi yakmaktadır ve tek çaresi söndürmektir. Pir Sultan’a kulak verip: Gelin canlar bir olalım. Aramıza fitne sokup, kardeşi kardeşe düşürmek ve ülkemizin yükselişini durdurmak isteyenlerin tuzaklarını bozalım. Allah Türkiye’yi korusun’’ ifadelerini kullandı.