Eşme'de vatandaşların yol isyanı

Uşak’ın Eşme ilçesinde uzun yıllardan beri yol olarak kullanılan ancak imar planında yol olarak gözükmeyen cadde mülk sahibi tarafından kapatılınca vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Belediye ise sorunu çözmek istimlak çalışmalarına başladığını bildirdi.

Eşme’de uzun yıllardan bu yana yol olarak kullanılan Elvanlar Mahallesi Lise Caddesi, mülk sahibi 3 vatandaş tarafından tel örgü ve duvarla kapatıldı. 3 vatandaşın tabulu arsası içerisinde görünen yolun kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar ise “yolumuzu isteriz” eylemi yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım ise sorunu çözmek için istimlak çalışması yapacaklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Hacı Ahmet Çetin ise 75 yaşında olduğunu ve bu alanın çocukluğundan beri yol olarak kullanıldığını belirterek, arsa sahiplerine ve belediyeye tepki gösterdi. İmar planında yol olarak gözükmeyen ancak uzun yıllardan beri yol olarak kullanılan alanın mülk sahibi üç vatandaş ise mağdur olduklarını iddia ederek kararlarından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Mülk sahiplerince kapatılan yolun yeniden açılması için meclis kararı aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, “”İmar adasının ortasından yol olmayan yerden yol açılmış. 30 kişinin yapmış olduğu başvuru sonucu bu konu belediye meclisinde görüşüldü ve karara bağlandı. Burada mal sahibi olan 3 kişiyle de görüştük. İstimlak edip yolun tekrar açılmasını sağlayacağız. İstimlak işini de hak sahibi 3 vatandaşımızın rızası ile yapmak istiyoruz” dedi.