UEFA, büyük maçı değerlendirdi

     UEFA yaptığı değerlendirmede Türk futbolseverlerin Gaziantep’teki maça odaklanacaklarını, Türk oyuncuların Fransa karşısında son sekiz için kendilerine yer arayacaklarını belirtti. Feyyaz Uçar’ın öğrencilerinin gruptaki üç maçtan ikisini kazandığına da değinen UEFA, “Türkler kendilerine, özellikle de formu zirveye çıkan Hamburg’un yetenekli oyun kurucusu Hakan Çalhanoğlu’na güveniyor.

   Çalhanoğlu son Avustralya maçında attığı golden sonra ‘fifa.com’a ‘Takım olarak gelişiyoruz’ diye konuşmuştu” ifadelerine yer verdi. Ayrıca UEFA, Türkiye’nin grup maçlarında 2 sarı kart görüp cezalı duruma düşen İbrahim Yılmaz olmadan oynamak zorunda olduğunu da ekledi. Fransa cephesinde ise savunma oyuncusu Samuel Umtiti’nin cezalı durumda olduğunu belirten UEFA, Fransızların artı yönü olarak; orta saha Paul Pogba’nın cezasını tamamlayıp dönmesini gösterdi.

  UEFA’nın sitesinde, “Pierre Mankowski’nin öğrencileri maça küçük bir farkla da olsa favori olarak çıkacaklar. Gruplarda bir galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlik alan Fransızlar henüz tüm potansiyeliyle oynamadı ve oynarlarsa diğer takımların içinden kolayca sıyrılabilirler” ifadeleri kullanıldı. UEFA son olarak, Türkiye-Fransa maçını çevik ve bireysel yetenekleri olan ev sahibi ile fiziksel güçleri olan Mankowski’nin takımı arasında büyüleyici boyutlarda bir müsabaka olarak nitelendirdi.