Gediz'de muhtaç ailelere şefkat eli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında muhtaç ailelere şefkat eli uzatarak evlerini düzenliyor.

2012 yılında faaliyete başlayan Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda, Sosyal Sorumluluk Projeleri programına katılan öğrenciler arasında "Şefkat Eli" grubu oluşturuldu. DPÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Yılmaz rehberliğinde Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programında okuyan H. Gül Kuşçu, Hatice Kurt, Burcu Atıcı, Abdullah Adalı, Ümit Erdinç ve Seher Kahveci'den oluşan "Şefkat Eli" grubu, Gediz'de ikamet eden yardıma muhtaç bir ailenin evini temizleyip boyayarak düzenledi.

"Unutma, Sen de Yaşlanacaksın!" sloganı ile yola çıkan Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu "Şefkat Eli" grubu öğrencileri, önce yardım elini uzatacakları yaşlı aileyi seçtiler. Ardından belirledikleri bir günde evdeki eski eşyalar dışarı çıkarıldı ve temizlendi. Daha sonra evin içi itinayla temizlendi, boyandı ve tüm işlemler sonunda temiz eşyalar eve tekrar düzenli olarak yerleştirildi. Böylece yaşlıların gönülleri alınmış oldu.

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, bu projeyle ihtiyaç sahibi yaşlılara yardımda bulunabilmek ve büyüklere sahip çıkma adına yapılabilecek örnekler hareketi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje ile yaşlıların gönlünün alınması, büyüklere saygı ve yardımın önemini öğretmeyi amaçladıklarını belirten Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, "Bu projeyi uygulayan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimiz topluma güzel bir mesaj vermiş oldular. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Sıcak bir şefkat eli arayacağız. Buna benzer sosyal sorumluluk projelerimiz yüksekokulumuzda devam ediyor ve edecek. Sosyal Sorumluluk projelerinde görev alan tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.