Gençlerbirliği’nde yüzler gülüyor

   Hedefimiz iyi futbol oynayıp, Türk futboluna oyuncu kazandırmak" dedi. Yeni sezon hazırlıklarına 28 Haziran’da start veren Gençlerbirliği, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleştirilen tek antrenmanla tamamladı. Başkent’in Kırmızı-siyahlı temsilcisi, Teknik Direktör Metin Diyadin yönetiminde yapılan ve 1 saat süren akşam antrenmanı, antrenör yardımcıları Cenk Özcan, Güray Genç ve Nuri Ökten ile kaleci antrenörü Adnan Karahan yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

   İki ayrı etap halinde tamamlanan antrenmana ısınma koşusunun ardından topla ısınma çalışmasıyla devam eden futbolcular, daha sonra koordinasyon uygulamasına geçti. Son bölümde ise futbolcular, Hurşut, Aykut, Kulusic, Zec ve Doğa’nın önderliğinde oluşan 5 gruba ayrılarak, bilgi yarışması yaptı. Neşeli geçen yarışmada futbolcular, antrenman sahasının çeşitli yerlerine konulan kağıtları bularak, üzerilerinde yazılı olan soruları cevaplamaya çalıştı.

   Futbolculara yöneltilen sorular arasında, "A Milli Futbol Takımın bir önceki teknik direktörü kimdir?", "Fenerbahçe’nin mevcut başkanı kimdir?", "2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynayan takımlar hangisidir?", "Türkiye’nin ilk futbol kulübü hangisidir?", "Kale çizgisi ile üst kale direğinin arası kaç metredir?", "Dünyanın 100 metreyi en hızlı koşan atleti hangisidir?" şeklinde genel kültür soruları yer aldı. Smiljanic, Serkan Yanık, Jimmy ve Yusuf Emre Gültekin’den oluşan grubun kazandığı yarışmanın ardından 30 dakika içinde en az soruya cevap vererek, son ikiye kalanlar diğer oyunculara yemek ısmarlayacak. Gençlerbirliği’nin yeni transferleri Deniz Naki, Serkan Yanık, Nizamettin Çalışkan, Ferhat Görgülü, Milan Smiljanic ile Ümit Eminoğlu’nun katıldığı antrenmanda, U-20 Milli Takımı’na katılan Artun Akçakın, Ahmet Çalık, İlkay Durmuş yer almadı. Gençlerbirliği yarın test çalışmaları ve akşam antrenmanıyla hazırlıklarını sürdürecek.

DİYADİN: "HEDEFİMİZ TÜRK FUTBOLUNA OYUNCU KAZANDIRMAK"

   Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, antrenmanın İHA muhabirine yeni sezon hazırlıklarına yönelik açıklama yaptı. Sağlık kontrolleri, testler ve antrenmanlarla hazırlıklara devam ettiklerini anlatan Diyadin, "Bolu kampına gitmeden bunları tamamlayacağız. Hazırlık dönemine Bolu’da net olarak başlayacağız" dedi. Gençlerbirliği’nde arkadaşlık olarak birbirini iyi tanıyan bir ortam olduğunu belirten Diyadin, "Onun için antrenmanlar gayet iyi geçiyor.

   Yeni transfer Mervan Çelik de yakın zamanda takıma katılacak. Milli takımdaki genç oyuncular dışında eksik yok" diye konuştu. "Yeni sezon hedefini şampiyonluk olarak koyabilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine Diyadin, "Gençlerbirliği’nin kendine göre bir vizyonu var. Sıralamadaki hedeften ziyade genç oyuncular ortaya çıkarabilme çabasında olacağız ve farklı bir takım olmaya çalışacağız. Bunu da sağlayacağımızı düşünüyorum. Şampiyonluk gerçekçi olmak gerekirse uzun soluklu bir şey. Genç bir takımız, hedefimiz iyi futbol oynayıp, Türk futboluna oyuncu kazandırmak. Bu sene de bu tip oyuncuların çıkacağını düşünüyorum. Bu sene şampiyonluktan farklı olarak bunu daha ön plana alacağız" cevabını verdi.