Simav'da kutlu doğum coşkusu

Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl belediye ve müftülüğün öncülüğünde kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri şölene dönüştü.

Hafta dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Abdullah kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferansı izleyebilmek için Eynal Kaplıcalarındaki Bin 200 kişilik Çok Amaçlı Salon’a 5 bin kişi gelince izdiham yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Simav İlçe Müftüsü Yakup Yüksel, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kasım Karahan’a teşekkür etti. Yüksel Kutlu Doğum haftası etkinlikleri için Belediyenin kendilerine bu yıl sponsor olduğunu ve hiçbir tekliflerini geri çevirmediğini söyledi.

Simav halkından gördükleri yoğun ilginin kendilerine son derece memnun ettiğini ifade eden Müftü Yüksel, “Simav bu gün Allah’ın en sevdiği kulu, ümmeti, elçisi Hz. Peygamberin doğum gününü anmak için bir bütün olmuştur. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemiştir. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, “Ben uzaklardan gelmiş olmayı bir şey zannediyordum. Meğer, Peygamber aşkı esas burada soğuk havaya rağmen birliğin beraberliğin, aşkın, muhabbetin ve olgunla onurlanmanın bu salonda en büyük tezahürünü gördükçe hem bir taraftan kendi adıma utandım, öbür taraftan da Peygamber ve İslam davası adına onurlanmış bulundum” dedi.

İnsan hayatında hesabını veremeyecek anların bulunduğuna dikkat çeken Kahraman, “İnsan böyle hallerde kara kara düşünür. Bu anın hesabını nasıl vereceğim diye. Fakat şu anda içinde bulunduğumuz şu durumda buraya teşrif eden Peygamber Sofrasından tatmak için onun aşkına bu soğukta iki kelam dinlemek için onun aşkına ayakta durmak için buraya gelen değerli kardeşlerim, gelişiniz mübarek olsun. Sabrınız mübarek olsun. Gözünüz aydın olsun. Bu anınızın hesabını çok rahat vereceksiniz” dedi. Konferansın ardından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında okullar ve din görevlileri arasında düzenlenen “Peygamber ve İnsan Onuru” konulu resim ve şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas tarafından takdim edildi. Program kapsamında Simav Musiki Derneğinin öncülüğünde sahneye çıkan din görevlilerinden oluşan Tasavvuf Korusunun seslendirdiği birbirinden güzel eserler izleyicilerden tam not aldı, alkış topladı.