Yıldırım: Belli ki bir sıkıntı var

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali İTÜ Denizcilik Fakültesi 2012-2013 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni Tuzla’da gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğretim görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

   Törene katılan öğrenci velileri etkinliğin geç başlamasını gerekçe göstererek alkışlarla fakülte yönetimini protesto etti. Protestoların devam ettiği sırada alana Bakan Yıldırım geldi. Bakan Yıldırım’da yetkililerle konuşarak protestonun sebebini öğrenmeye çalıştı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, “Çok değerli denizci dostlar. Belli ki bir sıkıntı var. Bir gerginlik var. Eğer bunun sebebi ben isem özür diliyorum. Ben bu fakülteye hep hizmet ettim. Bu fakültenin her karışında emeğim var. Eğer teşekkür böyle ise ben de size teşekkür ederim” dedi. Töreni sabote etmek isteyenlerin olabileceğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Ben eminim ki bu güzel mezuniyet gününü sabote etmek isteyenler olabilir ama denizciler hiçbir zaman oyuna gelmez.

  Denizciler evrensel mesajın vericileridir. Denizcilik küresel dostluk demek denizcilik küresel vizyon demek. İşte bizim denizcilerimizde küresel vizyonun temsilcileri bugün onlar mezun oluyor, diplomasını alıyor ve dünya denizlerine aşınmak için gün sayıyor. Ben bütün denizcilerimi canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Bakan Yıldırım, “Eğer burada fakülte olarak, idare olarak organizasyonda bir yanlış yapıldıysa, saatlerde bir yanlış anlaşılma olduysa, size rahatlık sıkıntı verildiyse bu da yanlıştır. Bunun hesabını da sorarız. Ben sizlerden onlar adına özür diliyorum. Demek ki bu programı bundan sonra artık biz takip etmemiz lazım, biz organize etmemiz lazım” dedi.

   Mezuniyet töreni programına değinen Bakan Yıldırım, mezuniyetini tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Burada öğrencilere seslenen Bakan Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin tüm sorunlarını kendisinin çözdüğünü dile getirerek fakültenin en büyük sorunu olan öğrenci yurdunu da, kendi bakanlığının katkıları ile yapıldığını, ayrıca fakültenin yaşam alanlarının yeniden tefriş edildiğini belirtti. Son 10 yılda denizcilik sektörünün büyük açılım yaptığını dile getiren Bakan Yıldırım, Paris MoU kara listesinde bulunan Türk bayrağının beyaz listeye geçtiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda İTÜ Denizcilik Fakültesi’ne birde müjde veren Bakan Yıldırım, yeni dönemde okul gemisi inşa ettireceklerini kaydederek, "Amacımız Türk denizcilik eğitimini kalkındırmaktır" dedi. Tören, dönem birincilerime diplomaların verilmesi ve sancak devir-teslimi ile sürdü.