Dolandırıcılara 800 lirasını kaptırdı

Aydın’da nakliyatçılık yapan 37 yaşındaki Kemal Kahraman, telefonla arayıp kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişiye 800 lirasını kaptırdı. Kahraman’ı daha fazla dolandırılmaktan, bir kuyumcu ile polisler kurtardı.

Aydın’da nakliyatçılık yapan Kemal Kahraman’ı dün saat 16.30 sıralarında cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Operasyon yapacağız hemen verdiğim PTT Bank hesabına para varsa yatır" dedi.

Paniğe kapılan Kahraman, hemen bir banka hesabındaki 10 bin lirasını çekti. Daha sonra PTT Bank’a geçen Kahraman, paranınn 4 bin 600 lirasını telefondaki kişinin verdiği hesaba yatırdı. Telefondeki kişinin paranın kalanıyla altın almasını istediği Kahraman, yakındaki bir kuyumcuya gitti.

Yaşadıklarını anlattığı kuyumcu, durumdan şüphelenip, '155 Polis İmdat' hattını arayıp, durumu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, Kahraman’ın parayı yatırdığı PTT Bank Şubesi’ne gitti. Kapalı olan bankayı açtıran polis, dolandırıcının hesaptaki 800 lirayı çektiği belirledi. Polis, hesapta kalan 3 bin 800 lirayı ise bloke ettirdi.

'BAŞKALARINA DERS OLSUN'

Dolandırıcılara 800 lirasını kaptıran Kemal Kahraman, verilen hesaba parayı yatırdıktan sonra, telefondaki kişiye, "Böyle dolandırıcılıklar oluyormuş. Bu da öyle olmasın' dedim. Bunun üzerine polis olduğunu söyleyen kişi, bağırarak, “Ben, üçkağıtçı mıyım lan' dedi. Panikleyip, ne yapacağımı bilemedim. Polisler sayesinde daha fazla dolandırılmaktan ucuz kurtuldum. Yaşadığım, başkalarına da ders olsun, inanmasınlar böyle şeylere" dedi.

'HESAP NUMARASI ŞANLIURFA’DAN'

Polis, bloke edilen PTT şubesindeki paranın yatırıldığı hesabın Şanlıurfa’da olduğunu belirledi. Hesap sahibine ait kimlik bilgilerinin de tespit edildiği, olay hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.