Miniklerin gösterisi ayakta alkışlandı

Kütahya’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına anasınıfı öğrencilerinin mehter gösterisi damgasını vurdu. Miniklerin mehter gösterisi protokol, veliler ve diğer öğrenciler tarafından büyük alkış topladı.

Kütahya’da Zafer Meydanı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin sunduğu mehter takımı gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Nene Hatun Anaokulu Öğretmenlerinden Nilüfer Özbudak tarafından hazırlanan 15 kişilik mehter grubu 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde gösteri sundu.

Çalan mehter müziği ile birlikte minik adımları ile mehter yürüyüşü yapan anasını öğrencileri büyük bir coşku ile alkışlandı. Kutlamalara katılanlara mehter ziyafetini yaşatan miniklerin ardından yine aynı okulun laleler sınıfı öğrencileri “Yedi Bölge Halkoyunları” gösterisini sundu. Anasını Öğretmeni Sare Bayram tarafından hazırlanan grup da Türkiye’nin yedi bölgesine ait halk oyunları gösterisini sundu. Horon, halay, zeybek, Kafkas, karşılama ve kaşık oyunlarını sırasıyla sergileyen minik öğrenciler de büyük bir ilgi ile izlenirken kutlamalarda yine bir minik semazen tarafından semazen gösterisi sunuldu. Aynı öğrenci çiçeklerle oluşturulan Türk Bayrağını Vali Kenan Çiftçi’ye sundu.

Vali Çiftçi kendisine sunulan Türk Bayrağını öpüp alnına koyarak teslim aldıktan sonra minik semazeni kucağına alarak sevdi.Miniklerin 23 Nisan gösterileri çeşitli etkinliklerle devam etti.