Kaymakam adaylarının atamaları yapıldı

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, 98. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni’ne katıldı. TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, kaymakam adayları ve aileleri büyük heyecan yaşadı. 2’si kadın 65 kaymakam adayının atamasının gerçekleştirildiği törende, Dönem Birincisi Ömer Faruk Çelik bir konuşma yaptı. Çelik’in konuşmasının ardından Bakan Güler, kürsüye çıkarak mülki idari amirliğine atanan kaymakamlara tavsiyelerde bulundu.

   Güler, iyi eğitim görmüş, kendini geliştirebilen bir idari kadrosuna sahip olabilmek amacında olduklarını belirterek, “Kaymakamlık, idarecilik mesleğinin tarlasıdır. Bu nedenle kaymakamlarımızın mesleğe alınmasından başlayarak, asil kaymakam olarak görevdeyken hizmet içi göreve tabii tutulmaları konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz” dedi. Kaymakam adaylarına toplumun beklentilerine karşılık olacak uygulamalarda bulunmaları gerektiğini söyleyen Bakan Güler, “Vatandaşın sorunlarına çözüm bulması konusunda sergileyeceğiniz sağduyulu yaklaşımlar devlete olan güveni artıracaktır. Toplumun en mağdur kesimi olan engellilerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkınız. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her türlü sorunları ile yakından ilgileniniz. Hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmesini istemiyoruz. Devletin sıcak elini vatandaşa sizler uzatacaksınız” şeklinde konuştu.

   Dönem süresince eğitim gören kaymakam adaylarından dereceye girenler kuraya tabi tutulmadı. İl ve ilçelerini kendileri tercih eden kaymakamlardan Dönem Birincisi Ömer Faruk Çelik, Isparta ili Atabey İlçesi’ne kaymakam olarak görevlendirildi. Kırklareli İline bağlı Pehlivanköy ilçesinde görev yaptığını belirten Bakan Güler, atamaların ardından Pehlivanköy’e tayini çıkan Kaymakam’la sohbet etti. Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak hizmet içi eğitim gören ve ataması gerçekleştirilen kadın kaymakamlardan Tuğba Genç Trabzon’un Hayrat İlçesi’ne, Nur Sevinç Özbek ise Konya’nın Tuzlukçu İlçesi’ne atandı. Atama sonrası heyecanı gözlerinden okunan Tuzlukçu Kaymakamı Özbek, “Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yerde görev yaparım” diyerek duygularını dile getirdi.