Sadece F.Bahçe karşı çıkıyor

   Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, "Fenerbahçe dışındaki 17 kulüp bu kuralın değişmesini istiyor" dedi. Vakfın, merkez ofisinde yapılan toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, toplantıya 16 kulübün katıldığını söyleyerek, “Toplantıya Karabük ve Fenerbahçe katılmadı. Federasyonun yabancı kontenjanı için almış olduğu 6+0+4 kararı kabul edilmiyor. Federasyonumuzla karşılıklı konuşarak, iyi bir yere gelme kararı aldık.

   Ayın 17’inde Kulüpler Birliği Başkanı seçimi tarihi belirlendi” dedi. Daha önceki yönetimlerde, kulüpler birliğinin vermiş olduğu kararları dile getiren Mamur, “Daha önce ki yönetimlerde kulüpler birliğinin vermiş olduğu kararlar var. Fenerbahçe dışındaki 17 kulüp bu kuralın değişmesini istiyor. Federasyon da bu konuda bizimle aynı görüşte. Federasyon bize, ’Fenerbahçe tahkime giderse alınacak yeni karar bozulur’ diyor. Federasyonumuz da bu konuda çözüm arıyor. İnşallah federasyonun ve kulüplerin istediği doğrultuda bir karar çıkar” diye konuştu. Avrupa Birliği vatandaşlığı taşıyan futbolcuların yabancı kontenjanında oynamaması gerektiğini vurgulayan Recep Mamur, Kulüpler Birliği Vakfı’na başkan adaylığı konusunda ise henüz bir şeyin belli olmadığını söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ TRANSFERLER YAPARSAK ORTAYA BİR SIKINTI ÇIKABİLİR”

   Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, toplantının tek maddeli bir genel kurul olduğunu ifade ederek, “Ayın 17’sinde tekrar bir genel kurul yapılması planlandı. Son Kulüpler Birliği toplantısında 6+2’nin altına imzamızı attık. Bundan vazgeçmemiz yanlış olur. Antalya’da halen 6 yabancı var. Önümüzdeki günlerde yeni transferler yaparsak ortaya bir sıkıntı çıkabilir. Kulüpler Birliği’nde 8 başkan değişti. Birliğin başkanı, 2. başkanı, sözcüsü en kısa zamanda seçilecek. Bu toplantıda yabancı oyuncu sayısı gündeme gelirse ve görüş istenirse, çoğunluğun kararına saygı duymak gerekiyor. 6+2 için imza verdik bunun arkasındayız” ifadelerini kullandı.

“EĞER DEĞİŞTİRMEZLERSE BİZ DE GEREKENİ YAPARIZ”

   Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, yapılan kulüpler birliği toplantısına Karabükspor ve Fenerbahçe’nin dışında bütün takımların katıldığını kaydederek, “Biz daha önce görüşümüzü bildirdik, bekliyoruz. Yabancı oyuncu pahalı ama yerli oyuncu ateş pahası. Sadece sorun para değil. Yabancı sayısını kısıtlamanın pek çok zararı var.

   Olaya gerçekçi yaklaşmak gerek. Tüm kulüpler, geçen sezonki 6+2+2 uygulamasının aynen devam etmesini arzu ediyoruz. Tek düşüncemiz, Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi. Bu samimi yaklaşımımıza yetkililerin kayıtsız kalmaması gerekir. Kulüpler Birliği’nin yarınki toplantısında bu konuyu ele alacağız. Düşüncemizde en ufak değişiklik yok. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapar yapar... Yapmazsa yapılacak bir şey yok. O zaman da biz ne gerekiyorsa onu yaparız. Eğer değiştirmezlerse biz de gerekeni yaparız” şeklinde konuştu.

"TFF EMİNİM Kİ KULÜPLERİN BU SIKINTISINI DİKKATE ALACAK”

   Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, kulüpler birliği toplantısında yeni kongre kararı alındığı belirterek, “Yabancı sayısı ile ilgili konuştuk. Futbol federasyonundan yabancı sayısı ile ilgili bazı müzakerelerde bulunduk. Bununla ilgili federasyonla temaslarda bulunacağız. Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF) eminim ki kulüplerin bu sıkıntısını dikkate alacak” dedi.

   Cenk ve Serdar’dan yana sıkıntılarının olmadığının altını çizen Kızıl, “Transferle ilgilenen kardeşim şuan da Cenk ve Serdar ile ilgili transferi için görüşmelerde bulunan kulüplerle ilgileniyorlar. Benimde o talihsiz süreçten dolayı çok yoğun olduğum için futboldan biraz uzak kaldım. Cenk ve Serdar’dan yana sıkıntımız yok” diye konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ İÇİN FEDERASYONUMUZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

   Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, 19 Temmuz yeni yönetimin seçilmesi için karar alındığını söyleyerek, “Yabancı oyuncu konusunda kulüplerimiz hemfikir. Kulüplerimiz, bütçenin sarfiyatını iyi kullanmak için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı oyuncu konusundaki kararını gözden geçirmesi gerekiyor. Onlara da en büyük desteği de AB üyesi ülkelerin Türk vatandaşı olarak oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Türk futbolunun geleceği için federasyonumuzdan anlayış bekliyoruz. Bunun sinyalini de vermişlerdi. Kararlarını verecekler.

   Bu karar çok kritik. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminden futbolun geleceği için kararlarını gözden geçirmelerini ve gerekli desteği yapmalarını istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolun hizmetindeki bir oluşum. Aksi bir düşüncede olacaklarını zannetmiyorum. Önemli olan kulüplerin bütçeleridir. Korumacı ortamlarda değil rekabetçi ortamlarda en büyük gelişimler yaşanıyor" açıklamasında bulundu. Melo’nun transfer konusunda değerlendiren Arıboğan, "Bu konu biraz sürüncemede kaldı ama inşallah yakın zamanda olumlu bir şekilde sona erecek" dedi.