KKTC’de oyun havalı protesto

   KKTC’de yayın yapan Ada TV, Yayın Yüksek Kurulu tarafından verilen para cezalarına tepki göstermek için ana haber bülteni öncesi 1 saat oyun havaları yayınladı. KKTC’nin RTÜK’ü olan Yayın Yüksek Kurulu’nun (YYK) geçtiğimiz ay Taner Ulutaş’ın sunduğu Gündeme Bakış programına telefonla katılan bir izleyicinin “Avukatıma 7000 lira verdim, işimi yapmadı” açıklamasını yapması sonucu, Yayın Yüksek Kurulu, Ada TV’yi 2 bin TL para cezasına çarptırmıştı.

    Olayın üstünden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra ise milletvekili Ejder Aslanbaba’nın Mert Özdeş’in sunduğu Öğlen Ajansı programına telefonla katılması ve burada bazı açıklamalar yapması sonucu kanala 5 bin TL tutarında ceza kesildi. Olay sonrası açıklama yapan kanal yöneticileri ise, Aslanbaba’nın telefonla katıldığı programın öncesinde ve sonrasında diğer televizyon kanallarında da benzer açıklamalar yaptığını fakat YYK’nın sadece kendilerine ceza kestiğini savunarak kurumu yanlı davranmakla suçladı.

   Aslanbaba’nın milletvekili olması ve dokunulmazlığının da bulunması sonucunda Yayın Yüksek Kurulu ona yönlendiremediği cezayı kanala kestiğini dile getiren yöneticiler, bu yüzden haber bülteni öncesi bir saatlik oyun havaları yayınlayarak ilginç bir protestoya imza attı. Oyun havaları yayınlanırken ekrana ”Halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmeye çalışan Yüksek Yayın Kurulu bizi susturmadan formatımızı değiştirip susuyor ve YYK’yı protesto ediyoruz” yazısı konuldu.