Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı

Türk sinemasına uzun yıllar emek veren ve yaklaşık 40 filmde oynayan Mahir Özerdem, hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle sürekli ilaç kullanan sinema sanatçısı Mahir Özerdem, 1995 yılından bu yana eşiyle birlikte yılın 6 ayını geçirdiği Datça’nın Özbel mevkisindeki evinde dün saat 20.00 sıralarında aniden rahatsızlandı.

Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem’in babası Mahir Özerdem, eşinin tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Özerdem için ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında eşi Ayten Özerdem fenalık geçirdi. Cenaze törenine Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem’in yanı sıra Şansal Büyüka ve Özerdem ailesinin yakınları katıldı.

Tören boyunca eşinin tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmayan Ayten Özerdem,

“Eşim 1995 yılından beri Datça’ya gelir ve 6 ay bu arada kalır sonra geri döner. Burada mutluydu. Herkesle şakalaşır, sohbet ederdi. Kalbinden rahatsızdı ancak son zamanlarda hiçbir şikayeti yoktu. İlaçlarını düzenli alır ve sonra dinlenirdi. Ölümü ani oldu. Melekler O’nu bizden çok sevdi, O’nu bizden aldı” dedi. Mahir Özerdem’in cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Datça Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.