Ramazan yaklaşıyor Konak'a bereket geliyor

   İzmirlilere huzurlu ve sevgi dolu bir Ramazan yaşatmak için seferber olan Konak Belediyesi, iftar yemeklerinden geleneksel Ramazan eğlencelerine her ayrıntısı düşünülen organizasyonlarla İzmirlilerin yanında olacak.

   Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmirlilerin huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmeleri için paylaşım, dayanışma, sevgi ve hoşgörünün ön planda olduğu bir program hazırladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Kutsal günlerde sadece kendimize büyük sofralar kurmak yerine herkesle paylaşılan sofralarda yemek daha güzel daha anlamlı oluyor. Ramazan ayının bağışlayıcı, dayanışmacı, sevgi dolu ruhunu burada hep beraber yaşıyoruz. Ramazan ayını, son gününe dek güzelliklerle yaşamak, sıkıntıları, kavgaları uzakta bırakmak, sofralara gülümsemeyle oturmak gerekiyor.”

10 BİN AİLEYE SEVGİ ELİ

   Konak Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, yıl boyunca sürdürdüğü erzak dağıtımına hız verdi. Konak’ın her mahallesinde muhtarlarla işbirliği içinde yapılan çalışmalar sonucu ihtiyaçlı aileler belirlendi, içinde gıda malzemeleri bulunan erzak paketlerinin dağıtımıyla sevgi ve paylaşım kentin her noktasına yayıldı. Ramazan’a sayılı günler kala, içinde kuru fasulye, nohut, tuz, şeker, sıvı yağ, pirinç, makarna, bulgu, çorba çeşitleri ve daha birçok kuru gıdanın bulunduğu paketler ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Ramazan ayında da devam edecek gıda dağıtımlarından 10 bin aile yararlanacak.

   Ramazan ayı boyunca Konak Belediyesi’nin geleneksel iftar yemekleri, İzmirlileri bu yıl da aynı sofrada buluşturacak. Her gün aynı anda kentin farklı noktalarında kurulan bereketli iftar sofralarında, hep birlikte oruç açılacak. İftar sofraları Konaklıların kapısına gelecek, komşularla birlikte yenen yemeklerde birlikteliğin ve dayanışmanın gücü aynı sofrada yaşanacak. Ramazan boyunca 10 binlerce İzmirli orucunu Konak Belediyesi’nin iftar sofralarında açacak. Konak’ta Ramazan akşamları geleneksel gösteriler ve konserlerle renklenecek. Türk tiyatrosunun vazgeçilmezi Meddah, Ortaoyunu, Hacivat ve Karagöz Ramazan boyunca çocuklara eğlence, büyüklere nostalji getirecek. Gültepe Toros Pazaryeri, Kılıçreis Parkı, Halikarnas Sokağı ve Adile Naşit Parkı’nda kurulan sahneler İzmirlilerin birleşme noktası olacak.