Akçay: İyi olan kimse o oynar

   Trabzonspor'un Davraz kampında konuşan teknik direktörü Mustafa Akçay, inandığı futbolcunun her zaman arkasında duracağını söyledi, "Benim için ismin hiçbir önemi yok. İyi olan kimse o oynar" dedi.

TÜM FUTBOLCULAR BİRBİRLERİNE, 'GÜNAYDIN' VE 'MERHABA' DİYECEK

   Trabzonspor’da yeni sezon öncesi tüm futbolcular kendilerini kanıtlamak için hırsla çalışmaları sürdürüyor. Teknik direktör Mustafa Akçay da, oyuncularını motive etmek için her yolu deniyor. Futbolcularıyla antrenmanlar dışında bire bir sohbetler yapan Akçay, her oyuncundan kendi isteğiyle hem asıl mevkisini, hem de o mevki doluysa alternatif mevkisini belirlemesini istedi. Bu mevkilere göre oyunculara alternatif görevler verecek olan Akçay, tüm futbolcularından birbirleriyle, "Günaydın" ve ''Merhaba" diyerek selamlaşmasını istedi, "Arkadaşlık ruhunu artırmak bizim için bir haftalık kamptan daha önemli" ifadelerini kullandı.

İYİ OLAN KİMSE O OYNAR

   Akçay, kendisi için isimlerin hiçbir önemi olmadığını belirterek, "İyi olan kimse o oynar. Önemli olan oyuncunun takımı için her şeyini vermesi. Bunu oyuncuda gördüğüm ve inandığım taktirde arkasında dururum. Bu sezon kendi içimizde varolan hırs ve azmi ortaya çıkararak mücadele edeceğiz. Aidiyet duygusu bizim için çok önemli. Herkes kendisini bu takımın bir parçası gibi hissetmeli. Herkes takım arkadaşına saygı duymalı. Herkes oynadığı takıma, giydiği formaya saygı duymalı. Yapmacık değil, sahici olursak, sahiden sahiplenirsek, hedeflediğimiz şeylere ulaşmak çok daha kolay olur” dedi.

BATUHAN HAMİ'YE EMANET

   Bu arada Trabzonspor’un yeni transferlerinden Batuhan Karadeniz, fazla kilolarından kurtulmak için hem sıkı bir diyete girdi, hem de ekstra çalışmalar yapmaya başladı. Yardımcı antrenör Hami Mandıralı’ya emanet edilen Batuhan’ın hırsı beklenti içindeki teknik heyeti memnun etti. Batuhan’ın çok istekli ve arzulu çalıştığını belirten Mandıralı, "Form tutmak için elinden geleni yapıyor. Lig başlayana kadar tam hazır hale getirmek istiyoruz. Zaman zaman takımla, zaman zaman ise takımdan ayrı olarak yapacağımız çalışmalarla onu bu takımın önemli parçalarından biri haline getireceğiz" açıklamasında bulundu.

KARAMAN: "SAPARA İLE SÖZLEŞMESİ İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ"

   Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman ise, sakatlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacak olan Marek Sapara’yı ülkesine göndereceklerini söyledi. Karaman, (DHA)’ya yaptığı açıklamada, Sapara’nın ülkesinde milli takım doktoruna kontrol olmak istediğini belirterek, "Sapara’nın sakatlığı tabi ki hepimizi üzdü. Ülkesinde milli takım doktoruna kontrol olmak istedi. Biz izin verdik. Sonucu takip edeceğiz. Ayrıca kendisiyle sözleşmesi konusunda bir görüşme yapacağız" dedi. Yönetimin Sapara’nın sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmesi bekleniyor. Karaman, Almanya’da sakatlığı nedeniyle tedavi gören Mark Janko ile resmi yazışmalar yaptıklarını da vurgulayarak, "Sözleşmesi bulunan her futbolcumuz bizim için değerlidir. Janko ile de resmi yazışmalar yapıyoruz. Durumunu takip ediyoruz" dedi. Karaman, Sol Bamba ve Zokora’nın da henüz aramadığını da sözlerine ekledi.