Türkiye Filistin’le anlaştı

   Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Filistin Devleti Tarım Bakanı Waleed Assaf, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Filistin Devleti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşmasını Ankara’da imzaladı.

   Anlaşma kapsamında, Türkiye ve Filistin, tabii kaynakların korunması, çölleşme ve kuraklıkla mücadele, erozyon kontrolü, mevcut ormanların korunması ve rehabilitasyonu için bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımında bulunacak. Anlaşma ağaçlandırma, orman yangınlarıyla mücadele, çölleşmeyle mücadele, toprak erozyonu kontrolü, toprak koruma ve iyileştirme, sel ve taşkın kontrolü, havza rehabilitasyonu, kumul tespiti çalışmaları; Türkiye’ye gelecek uzmanlara tohum toplama, fidan üretimi konularında eğitim verilmesi ve örnek fidanlık kurulması; ormancılığa dayalı kırsal kalkınma, odun dışı orman ürünlerinin değerlendirilmesi, sürdürülebilir orman yönetimi, av yönetimi ve yaban hayvanı üretimi konularını kapsayacak.

   Ormancılık alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bilimsel ve teknik bilgi ve belge paylaşımı, uzman, araştırmacı, danışman ve personel değişimi; ortak projelerin hazırlanması ve uygulanması sağlanacak. İki ülke, resmi ve akademik kurumları, özel firmaları ve sivil toplum kuruluşlarını anlaşma çerçevesindeki işbirliği faaliyetlerine katılmaya davet edebilecek. Anlaşma 5 yıl yürürlükte kalacak.